NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Tuesday, November 30, 2010

contest si manjaku comel

nak join sila la terjah blog mak ngah damia yea
heee...memula tu mcm segan nak join..pasal contest ni anjuran mak ngah damia..
ye la mana tau kot2 ahli kelorga terdekat xleh join ke..
sebab jurinye bukan org lain pon..pak ngah damia juga..heheheh
seb baik la syarat2 xde tulih ahli kelorga terdekat xleh join..
jadinye sebagai tanda support contest mak ngah..so mak long pon menjoinkan la diri...
ini mudak kecik yang sangat tomei ni cousin damia...ar-rayyan namanye...cepat yek dah beso...
pale baru di motakkan masa cukur jambul itu ari..sorry rayyan mak long xdpt datang...
kepenatan yg teramat sangat pas manjat borga hill..heheheh


ok la mak long nak tag :
1. mama zharfan
2. ayu ibu damia
3. fara dhelina
4, suziey
5. mama iqy

1st Lucky Draw @ AnakDaraDen.


nak join klik sini
nak tag
1. mama zharfan
2. nil

"HAVE FUN FIRST GIVEAWAY"

nak join klik sini

gambar ni masa kat fraser hill awal bulan lepas...damia kemain suka main boyan...mentang2 la kat taman tu xde orang..seme buai dia nak naik
Nama penuh bayi/kanak-kanak : nurul damia amnan
D.O.B dan umur : 13 april 2008 2 tahun 7 bulan

contest i love my style

nak join klik sini

ok la..aku pilih gambar ni..baru je ahad lepas snap pic ni..
gila tak gile la...naik bukit broga pakai dress...hahhaha...dah tu sebab nk amek2 gambar punya pasal kan..so far walaupun aku berdress..aku tetap sampai gak kat atas puncak hehehe....
nape aku pilih gambau ni?hem..sebab aku tetiba terasa mcm orang muda je pakai style gini...hehe..ye..aku suka berfesyen....bagi aku status sebagai seorang ibu tak menghalang seseorang untuk berfesyen.sekian terima kasih...heheheh

nak tag :
mama zharfan

korang nak tak?

CONTEST BEZZ ANJURAN :
MamaTisya dan Contest & Giveaway

Hem…selalu sgt la..tengok mamatisya ni g makan aiskem BR…selalu je tunjuk gambar kasi kita terlior…dengan geng celup2 dia tu hahaha…rasanya baru 3,4 kali kot aku makan aiskem BR ni..tapi yang celup2 tu xpernah makan lagi…sedap je tengok mamatisya dok bercelup2 ngan kengkawan dia


Haih..mamatisya ni memang suka makan aiskem la..xcaya tengok ni..

http://mamatisya.blogspot.com/2010/08/ice-cream-fondue-baskin-robbins.html

http://mamatisya.blogspot.com/2010/07/kek-aiskrimyum2.html

nak2 klw dia pegi makan aiskem kt BR ngan geng2 dia pakai PINK ari rabu kan ada promotion Single Regular Scoop: RM 7.50+
Top up sugar cone/cup to a yummy Waffle Cone at only RM 1.50+ !

Yela…kalau stakat aiskem singgit dua ringgit mcm damia makan kt bawah ni..anytime je bole pegi beli…tapi klw aiskem mahai ni…bese kena tunggu time duit banyak bole la makan..hahaha..(ala..bukan mahai sgt pon…kan eryn kan)

gambo damia kat bawah ni masa aku g fraser hill, tgh dok tunggu time nak turun g la bli aiskem dulu...oleh sebab jalan dia gile ngna bengkang bengkok...abes aku muntah kuar aiskem kaler PINK..hahahah....gambo?ish...korang nak tgk ke muntah aku kaler pink tu?xyah la..kang kembang tekak xmakan setahun kang...haahahKenapa aku nak sangat??sebab aku memang suka makan aiskem…nak2 aiskem coklat…tapi kalau dah orang nak belanja..aiskem apa pon aku makan..kecuali aiskem perisa mint tu..aku xsuka…dari kecik2 lagi..asal ada je abg aiskem datang kling..kling..kat umah mesti punya la..tahan abang aiskem tu nk bli aiskem
kami dua beranak menikmati aiskem wall coklat.xsenonoh btol kan..makan tros dalam bekas xde ltk dalam cawan ke apa hahaha....(abaikan la muke berminyak tu ek.)
Pastu amrul pon mmg dah tau dah..kalau dia balik KL sebelum dia nk balik ke kluang sure dia ajak aku g giant pastu nanti dia belikan aku aiskem utk wat stok makan kt umah..hehehe..sgt memahami laki aku ni..
Ni la dia aiskem peberet aku masa kecik2 paddle pop hok rainbow tu..dah besar2 mcm ni xberapa suka plak..klw dulu kecik2 sehari 4,5 batang aku bli hahaha…seb baik xkena kencing manis..
aiskem yg paling sedap penah aku makan...ingat lagi masa pes time try tgh pregnant 6mths, tiba2 ngidam nk makan aiskem paling mahai...dah la time tu on the way nk balik ke rumah MIL, ada la jumpe petronas...2,3 petronas juga la singgah baru jumpe aiskem ni...
bila dah dapat...makan xhengat dunia...sekali bila sampai je rumah MIL uwek...muntah....hahahah tros amrul ckp..adei awak ni...rugi je saya bli aiskem mahai2...xsampai stengah jam aiskem masuk dlm perut dh kuar balik...heheheh...Pastu..(eh bape banyak pastu da…) kenapa aku nak sangat?? Dah orang nak belanja kan..tinggal datang bawa perut je..sape xnak beb…sebab aku xde hal la..kalau misalan kata dipilih sebagai pemenang..anytime je aku bole berdesuppp ke pavy tu..hehehee…
ha..ni ada cara2 menikmati aiskem dengan betul..eii..lucah je nampak gayanye kan hahahha



sebenarnya entry dah lama..buat cuma tak publish lagi je..aku rasa mcm ada tersama sket2 ngan suziey punye je...huhuhu..nanti orang kata aku tiru plak..pst..eryn aritu kita dah gtau kan..entry dah siap cuma lom publish je lagi..tp xpela..kita publish je la skang

Monday, November 29, 2010

Mya Elzara 3th Birthday Giveaway

nak join klik sini
khas untuk Mya Elzara
happy 3rd birthday...semoga menjadi seorang anak yang solehah...
taat kepada kedua ibu bapa..& taat kepada allah
aunty doakan juga semoga Mya Elzara menjadi anak yang cerdik & pintar

khas untuk :
Mya Elzara
terima la lagu birthday dari damia ni ye...


video

giveaway Abby Online Shopping

nak join klik sini
Blog Abby Online Shopping ni ada mcm2 beg & purse yang cantik2 & dijual denga harga yang berpatutan..& yang paling penting design ye nampak very up to date belaka..aku dah ternampak satu beg yang aku berkenan hehe..tetiba

Kenapa pihak Abby Online kene bagi Hadiah ni kat aku?sebab aku memang tengah mencari beg skang ni..sebab aku terperasan beg aku tu dah terkoyak..xtau la plak sebab apa jahitan dia nampak dah terbuka..ish! dah la beg tu aku suka...terkoyak plak..so aku harap dapat la beg baru.mana tau ada rezeki ke kan heheh...

ok la..di kesempatan ni saya nak wish kat pihak Abby Online semoga maju jaya dalam bisness anda...semoga dimurah rezeki anda..dengan buat GA ni..insyallah mana tau..berkat dari wat GA ni bisness korang makin2 maju...

ni ada e-card utk Abby online..sila klik kat orang tu ek..
Wish You Success
Wish someone 'All The Best' with this 'Wish You Success' ecard.

contest wats the bear name??


nak join klik sini

aku nama kan bear ni Hugable Gentle Paws
reason?hehe..menarik skit nak share ni..
ok nama cik penganjur kita
Nur Dhiya Aida
aku terjumpe satu web yang bez utk namakan bear kita.
so aku masukkan nama Nur Dhiya Aida kat dalam colum tu & submit
tara...kuar la namanya...translate dari Nur Dhiya Aida
Hugable Gentle Paws
kot2 kalau korang nak namakan bear korang masuk je SINI mcm bez lak website ni

nak tag :
1. mama zharfan
2. nil
3. mummy ayu

papa's birthday contest

nak join klik sini

aku teka birthday jatuh pada 30 November

happy birhday yang ke -28 untuk encik suami puan penganjur..
semoga dipanjangkan umur
dimurahkan rezeki
& semoga berbahagia selalu hingga ke akhir hayat

happy birthday contest


nak join klik sini

kepada nad_ira happy birthday..semoga di panjangkan umur
di murahkan rezeki
semoga di kurniakan kesihatan yang baik..
amin...terima lah lagu happy birthday nyayian anak saya damia :)

video

our first lucky draw

nak join klik sini

contest manisnya senyuman

nak join klik sini

Senyum itu sedekah

Senyum itu sedekah, senyum itu awet muda, senyum itu kemesraan, senyum itu pengikat sahabat, senyum itu penambah kasih, senyum itu pelaris jualan, senyum itu pengiktirafan, senyum juga pemanis wajah, senyum menambahkan kecantikan dan yang pastinya senyuman itu membawa kebaikan.

nak tag :
1. mama zharfan
2. nil

Sunday, November 28, 2010

cuti-cuti sekolah giveaway

nak join klik sini
ka tag :
1. mama zharfan
2. kak heze

top 5 prince & princess sweety

wah...tak sangka ni...
damia tersenarai dalam
top 5 prince & princess sweety contest
harap2 ada rezeki untuk damia la..
oh..kenai aqish je disitu...
good luck untuk anje...

Saturday, November 27, 2010

CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!


nak join klik sini

menggedix itu kami...hahahaha
aku suka gilerrr kale PURPLE

nak tag :
1. mama zharfan
2. ayu ibu damia
3. cute mum

contest gambar kenangan sekolah dulu2

nak join klik sini

klik gambo untuk tumbesaran yea...
kawan2 kelas 5 mawar
Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Ampang, Kuala Lumpur
a.k.a Ampang Girls
adeh...aku xleh tengok gambar ni..rindu sangat kat kawan2 skolah...ekceli gambo ni di amik utk dimuatkan ke dalam majalah sekolah tahun 2000 ( dah 10 tahun berlalu..).aku lah orang yang bertanggungjawab untuk design layout page untuk dihantar ke sidang ridaksi bagi pertandingan gambar kelas terbaik.

untuk amik gambar2 ni..aku tukang kasi tunjuk mcm mana aksi yang perlu dibuat..hahaha... kata aku kan suka bergambar...jadinye aku la cikgu kt kawan2 aku kasi tunjuk ajar camne nak posing.time ni amek gambar ni pakai kamera aku..ala kamera dulu2 yang pakai kodak tu...satu roll tu ada 36 gambar & ini semualah gambar2 terbaik yang aku pilih untuk dimuatkan kat dalam magazine sekolah.
&
hasilnye??gambar yang aku reka design nye ni menang Tempat ke-2!!
alhamdulillah...dapat la cash RM150.00..dengan duit kemenangan yang aku dapat tu..aku belanja kawan2 kelas g makan mekdi, heheh..kebetulan time cikgu announce tu ramai yang tak datang sebab akhir tahun seme monteng...so tinggal la 10 orang yang bertuah dapat g makan mekdi ngan aku kat belakang sekolah heheh.....

ni la hasil page kat magazine sekolah tengok tu ada medal no 2 tu maknanya menang tempat ke-2
kalau nk tgk bukti aku yang buat design ni sila klik gambo ni utk tumbesaran & tgk blah kanan sekali ada sign aku design by : FAUZANA
ha..yang ni plak muke sorang2 budak2 kelas dengan lebey dekat siap ada gambo cikgu2 sekali..
nak cari aku senang je..barisan no 3, dari kiri : aku gambar no 2 pakai tudung hijau tu nama FAUZANA
serius..aku xbole tengok gambar2 zaman sekolah...rindu ngan kengkawan..
miss u all girls!!

CUTE BABY CONTEST by PAPAMAMAZAKWAN

nak join klik sini
ni dia printscreen bukti aku dah follow ketiga2 blog mama zakwan tu dia dalam kotak tu
ok yang ni dah crop sket kasi besau


ha...ni la dia gambau nye...korek...punya korek...punya korek...terjumpe gak gambau damia kat kete hok boh duit2 ni hehehhe...gambau lama dah ni masa bulan 4 2009 time ni damia ngam2 setahun, tgk pipi tu chubby lagi..skang dah kecut dah..hehehe...bolat kan time ni
nama : nurul damia amnan bt mohammad amrul fazlee
d.o.b : 13 april 2008

fashionable with hijab contest !

nak join klik sini

alamak cik tasha xpe kan gambo si kecik nyelit disitu..kesian plak klw nk crop hahaha...kang crop nampak xlawa plak xnampak full view...xpe la kak..tasha xde mention pon gambar kena sorang2 kan hehehe...

ok kenapa tasha perlu pilih saya?
bismillah...(ayat2 dibawah ni seme angkat bakul sendiri neh muahaha..sila jangan muntah hijau)

walaupun saya dah berkawin & mempunyai anak..tapi gaya & penampilan saya tetap jaga...even ada orang kata kadang2 fesyen yang saya pakai tak sesuai dengan status "IBU" yang saya pegang...saya tak peduli...asalkan gaya saya tu tak menjolok mata, selesa di pakai & yang penting bila kita sarung baju tu saya rasa confident. status ibu tak menghalang seseorang dari bergaya...silap kalau ada yang kata " ala...dah ada anak tak yah la bergaya2 sangat" silap tu saya bangkang 100%

jadinye saya rasa cik tasha perlu pilih saya sebab....walaupun saya bertudung dan berstatus seorang ibu, saya juga seorang yang fashionable heeeeee... (malunye puji diri sendiri hahah)

nak tag:
1. ibu damia / ayu
2. mama zharfan
3. cute mum

contest i love mum

nak join klik sini

nak tag
1. ayu ibu damia
2. mama zharfan
3. kak heze

alamak...aku mmg xde la gambar ngan mak...mmg mak aku xsuka amek gambau...so ni je la gambau paling da bom aku bersama ma... (aku panggil ma..bese la oghe klate kan panggil mak dia ma.. hehe)
ni la hadiah yang paling mahai aku kasi kat ma...jangan tanya berapa harga hehehe...time tu aku dapat bonus...pastu aku cakap kat ma..nak cincin x???hee..tetiba mak sengeh2 smpai tlinge..dia kata kalau orang nak bagi sape xmau...hehhe...so aku ajakla ma g habib kat wangsa maju...lama dah time tu aku lom kawen lagi..
alah..harga tu mahai ke murah xpenting ye x?yang penting kasih sayang & keihklasan kita

skang ni ma xberapa sehat..sebab baru2 je buat operation mata awal bulan aritu...so skang ni weken je aku la yang tolong ma masak kat umah...alhamdulillah...skang ma dah sihat sikit tapi blom sehat sepenuhnya...24 jam kena pakai spek itam ala2 kumpulan pancasitara...kekeke..pasal dia xleh kena cahaya matahari & habuk nanti mata dia gatal...xlama lagi insyallah sembuh sepenuhnya..sebab ma mmg kuat berpantang.
kepada ma orang doakan semoga ma cepat baik...dah lama xmakan masakan yang ma masak..orang masak tak sesedap ma masak...hehehe...