NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Friday, December 31, 2010

KENAPA DIRI AKU BERTUAH?

nak join klik banner

(1) kenapa diri aku bertuah?

aku & suami duduk berjauhan...nak dekat 5 tahun kami kawen still belum bole duduk sama2 lagi...kami hanya berjumpa hanya 6 kali dalam sebulan, kami terpisah atas tuntutan kerja..sorang kat KL sorang kat KLuang

walaupun kami berjauhan & jarang2 jumpe..aku xpernah menyesal dengan keadaan ni...aku bersyukur sekurangnya2 amrul masih dalam negara kita MALAYSIA..& kami dipisahkan dengan hanya jarak 3 jam setengah perjalanan saja....kenapa aku kata macam tu?aku ada sorang kawan yang nasibnye sama mcm aku...PJJ dengan suami..tapi dia lagi jauh..sorang kat malaysia sorang kat SUDAN..bayangkan??berapa jauh berjuta2 batu mereka terpisah??atleast aku bertuah...sebab jarak aku dengan amrul lebih kurang 300km saje...

(2) kenapa diri aku bertuah?

suami aku berkhidmat dengan angkatan tentera malaysia...sepanjang 10 tahun perkhidmatan dia dalam ATM dia belum pernah lagi dihantar bertugas ke luar negara..macam contoh di hantar oleh pasukan malcon bagi misi pengaman untuk dihantar ke negara-negara Islam. cuba kalau aku lah jadi isteri2 mereka2 yang pegi misi pengaman yang kebanyakan amik masa dalam masa setahun...sedih kan???dengan mana yg tengah sarat mengandung tu hantar suami, bila suami balik je anak dah besar...sedih...aku tengok...tu pasal aku kata aku bertuah...sebab dia tak dihantar utk berkhidmat ke luar negara..tapi buat masa ini la..in future wallhualam...(3) kenapa diri aku bertuah?

sebagai seorang perempuan..lengkap la sudah hidup dia bila mana dia dah berkahwin & dikurniakan cahayamata...aku sangat2 bertuah sebab allah bagi aku peluang menjadi seorang ibu...pengalaman melahirkankan & menyusukan anak sendiri tu memang tak ternilai harganya...aku bersyukur..sebab aku ada ramai kawan2 yang dah lama kawen, tapi mereka belum dikurniakan rezeki untuk jadi ibu & ayah.....
ANAK IALAH ANUGERAH YANG TAK TERINDAH DARI ALLAH S.W.T
(4) kenapa diri aku bertuah?

aku bertuah mempunyai sebuah keluarga yang bahagia..walaupun kehidupan yang kami lalui sederhana saja..tapi tu dah cukup membahagiakan aku...punyai seorang suami & anak maka lengkaplah hidup aku menjadi WANITA YANG SEMPURNA

hadiah apa yang aku nak??
aku xkisahla..apa pun yang penganjur nak bagi...aku terima seadanya...

nak tag
1. mz
2. cutemum
3. aimi razlan

Give Away From The 7th

nak join klik banner

Im craving for The 7th muffins because....

lipsmackin' thirstquenchin' acetastin' motivatin' goodbuzzin' cooltalkin' highwalkin' fastlivin' evergivin' coolfizzin' I LOVE MUFFIN

DAPAT RM100 dengan bergambar dgn Hadiah B'day Yang Paling Best

nak join klik banner

Tulis sebab kenapa hadiah tu paling best...

walaupun hadiah hari lahir aku tahun lepas bukan la intan permata, batu permata..tapi aku sangat..sangat & sangat suka hadiah harijadi aku yang ke-26 sebab??

masa ari jadi aku tu, aku demam...plak tu suami mmg xde kat KL (kami PJJ yea...2minggu sekali baru jumpe suami keje kt Kluang).aku tunggu gak sms dari suami wish epi beday...tapi xde pon..huh! konon2 merajuk la juga...dia xde sms

jam 12 tenghari suami call cakap happy birthday..dia cakap dia kat Kluang...tgh lepak ngan kawan...aku plak time tu memang melepet gila la..demam la katakan..mmg xlarat sungguh..elok je aku suami aku letak telefon..dalam 10mnt gitu tiba2 bunyi hon moto depan rumah...pin..pin...

"assalamualaikum...." eh mcm aku kenal je suara tu...sekali aku keluar..tengok2 suami ada depan mata...ceh!! 10 minit tadi dia telefon aku dia kata ada kat kluang..heheh rupa2nya masa dia call aku dia dah ada kt KL g beli kek kat sercret recipe..

sangat2 seprise ok..menjerit aku mcm xcaya pun ada...korang bayangkan..dia bole bawa moto dari Kluang - KL semata2 nak kasi sepirse masa birthday aku!!yallah..terharu gile..tambah terharu lagi...dia datang KL tu balik hari tau..dalam kul 7 malam masa ari yang sama dia terus balik Kluang...pergh..memang keje gile! hehehe

cite ni penah aku tulis kt dalam blog kalau nk tgk klik SINI

Letak gambar anda dgn hadiah b'day anda- done
Tulis review ckit pasal blog ni....
blog macammacamada mmg bertepatan dengan nama nye...hehheeh mmg btol mcm2 ada
paling suka tengok gambar unik2 & pelik2..kira ala2 mcm website ohtidak! tu la..pendek kata sebut je apa yg korang nak baca
isu pasal sukan, isu2 semasa, cite2 lawak..
pastu yang paling bez op koz la contest DAPAT RM100 dengan bergambar dgn Hadiah B'day Yang Paling Best!!

KENAPA BlogMacamMacamAda harus bagi hadiah kepada anda"
sebabnye kalau saya dapat RM100 tu..saya nak simpan untuk buat duit poket holiday ke langkawi bulan 7 2011, tiket dah book dah tunggu nak terbang je nih...mana la tau kan andaikata saya menang RM100 tu, saya akan buat satu GA & kasi la skit ole2 dari langkawi tu nanti kat follower....

nak tag
1. mz
2. miza
3. aimi razlan
4. ros rusli
5. kak heze

CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST

nak join klik banner
&
klik sini juga
nama : nurul damia amnan bt mohammad amrul fazlee
umur : 2 tahun 8 bulan

Saya mahu memenangi hadiah utama kerana ..."

dalam usia damia yang makin meningkat besar..dia suka sangat membaca..pendek kata damia pantang jumpa buku..memang dia suka...walaupun buku katalog IKEA sekalipun...dia akan baca dengan kyusuk, padahal dia tak tau apa yang dia baca hahaha...dengan BUKU juga...ianya boleh meningkatkan hubungan batin ibu & anak...

buku sebenarnya..dapat mengajar komunikasi kepada anak kita, selain dari memperkenalkan konsep angka, huruf, warna dan bentuk objek dalam cara yang menyenangkan....
buku juga membentuk kemampuan mendengar, mengingat, dan berbicara serta memberi mereka informasi tentang dunia di sekeliling

http://geniusbabyonboard.blogspot.com/
http://patiperfume.com

nak tag
1. cute mum
2.mz

MIAKIDIDDLES Year End Giveaway

link to M.I.B




nak join klik sini

wow...teruja gile baca kisah penganjur pasal Penyusuan semasa travel overseas .salute gile la..banyak betul stok EBM...dulu saya pun ada pam juga kt office, tapi tak dela sebanyak itu..
pasni kalau nk amek tips pasal bfeeding memang sesuai sangat refer blog Momma Mia

nak join dua2 kategori

jawapan A = 16 bungkus storage bag EBM
Jawapan B = aktiviti paling bez bila damia tersesat jadi anak jepun tu hehehe..comei gile pakai kimono pastu bila dah pakai kimono nama dah tukar jadi Diozuki Damia hahahah..lawak la..

by the way..nama anak kita sama la..DAMIA juga...heee...


1'st CONTEST .. 200 days ANNIVERSARY :)


nak join klik banner
nak teka
1. 14 june
2. 22 june
3. 30 june

nak tag
1. cute mum
2 aimi razman
3. netts

ApenIdariana Anniversary GIVEAWAY

nak join klik banner

my end year of 2010 giveaway

nak join klik banner

nak tag
1. mz
2. aimi razman
3. mummy ayu
4. cik jue

Thursday, December 30, 2010

Jom Join!! 1sT Giveaway Princess of Pink

nak join klik banner

1.Buat entry di blog anda mengenai giveaway ni dengan tajuk :'
Jom Join!! 1sT Giveaway Princess of Pink' dan letakkan banner. (2 points)
done

2.hantarkan url link anda di ruangan komen post ini then follower yg ke berapa??.(1 point)
done

Then sya akan follow korang blik.. insyaallah.. :)
(2 points- 1 blog mewakili 1 point)
done

4.Tag rakan anda sekurang2nya 2 orang (2 points)
done


5.*Spesel ckit...u all's kna ltak 1 picture stuff korang yang colour pink n pndai korang la camner nk nmpkkan pic tu real,tpi klau da t'desak sngt xksah la korang nak amik kat mana k..
(3points-keutamaan 3 points untuk brangan yg sndirian berhad k)
done

hand bouquet color pink
nak tag
1. cute mum
2. mz

giveaway 3tahun blog misztrex!

nak join klik banner
nak tag
1.cute mum
2. miza
3. netts

KAMI BERBAJU KURUNG, KAMI TETAP OTAI

nak join klik banner

saya dan mereka..bukan lah adik beradik..aku ialah kakak ipar kepada 3 orang jelitawan itu persamaan antara kami...suka bergambar, sama tinggi & kasut sama saiz...so klw kot2 kasut terputus tengah jalan bole pinjam kasut diorang hehehe...

nak tag
1. mz
2. miza
3. cute mum

giveaway end of year 2010

nak join klik banner
kenangan terhebat masa berblogging tahun ni.
ada dua :

1. blogger's gathering

kenangan terhebat tahun ni masa gathering blogger yg kami namakan gelombang biru..sebab apa biru?cuba tengok tema kami aritu..seme berpakaian biru...ekceli ni 2nd time gahtering yg aku attend, kali pertama dulu xramai mcm kali ke-2, gathering kali ke-2 dihadiri dalam 100 orang kat taman tasik titiwangsa...

mmg ramai blogger2 yang pertama kali baru bersua muka masa aritu..yela selama ni asik berborak kat alam maya je kan...sekali bila jumpe tiba2 rasa mcm dah lama kenal je...hahah tu la dia kuasa BERBLOG..walaupun kita xpernah kenal..tapi terasa mcm kita dah kenal lama
kenapa dia jadi terhebat??event kami masa aritu..telah terpampang di dada akhbar SINAR HARIAN, MAJALAH WANITA & MAJALAH PA &MA sape tak bangga muka masuk paper & magazine kan..hebat..hebat..hehehe2. banyak menang GA & Contest

alhamdulillah..tahun ni memang rezeki menang contest, lucky draw & giveaway melimpah ruah...tahun ni saje menang GA dalam 20 & contest pon lebih kurang 20 tak caya bole tengok kat blog lagi satu kat SINI mcm entry arini saje ada menang 1 teka2 & 1 contest total untuk bulan dec 2010 saje ada 10 kemenangan...alhamdulillah...

satu blog febret korang:
blog MAMA ZHARFAN sebab?dia paling banyak menang contest...sumber inspirasi aku ni heheh

nak tag :
Mama Zharfan

"First GiveAway TOPUP by Far

nak join klik banner
nak tag
1. cute mum
2. mz

CONTEST INSAN KESAYANGANKU


nak join klik banner

NI LA DIA INSAN KESAYANGANKU..NURUL DAMIA AMNAN...
KENAPA AKU SAYANG DAMIA??

rasanya ramai yang dah tau kan...aku ni duduk berjauhan dengan encik suami...jadi hari2 yang aku lalui memang banyak masa dengan damia je....ke sana aku pergi aku bawa damia..ke sini aku pergi aku bawa damia...kat blog aku cite pasal damia..pendek kata...damia di mana2 saje....

kalau sebelum aku ada damia..hari2 yang aku lalui memang sangat2 membosankan...ye la..encik suami balik 2 minggu sekali..tu pun jumpe hanya la hujung minggu je..bila encik suami balik ke tempat keje dia...mula la balik rutin harian aku yang sangat membosankan..duduk rumah sorang2 xde kawan

tapi lain bila aku dah ada damia..kalau dulu aku selalu nanges..bila teringatkan encik suami...tapi skang xde dah...ye..rindu memang rindu..tapi bila ada damia..rindu tu terubat sikit...nak2 ramai yang kata muka damia sebijik mcm muka abah dia kan..betul..bila tengok muka damia..teringat terus kat amrul...terubat skit rasa rindu tu...

pernah sekali boz aku suruh pegi outstation..tapi aku tolak..sebab aku tak sanggup berpisah dengan damia...serius...sampai la sekarang..umur damia 2 tahun 7 bulan xpernah sehari pon aku berpisah dengan dia...mana2 aku pegi aku akan bawa dia...

sepanjang hidup aku...inilah kurniaan yang tak terhingga dari Allah..s.wt dikurniakan seorang anak yang dapat teman aku di waktu aku susah & senang...dia lah racun dia lah penawar..

NURUL DAMIA AMNAN BT MOHAMMAD AMRUL FAZLEE...
ibu sayang damia sangat2....


nak tag
1. cute mum
2. mz
3. miza

Wednesday, December 29, 2010

CONTEST 'BUDAK BEDAK'

nak join klik banner

gambar agk kureng berkualiti snap pakai nset je
ok cite skit pasal gambo ni tgh aku dok sebok2 kemas bilik kan...aku tinggal la damia kt luar..pastu aku xdengar pun suara dia...diam aje..eh musykil gak aku ni apa projek si damia ni..diam aje..selalunye membebel2 sambil2 nyanyi.hah! sekali aku kuar..gini la jadinye...abes dia tonggeng bedak nsb baik aku xbiar kan lelama dia kt luar tu klw tak aku rasa abes satu umah penuh ngan salji hehehe...

dah tu aku jerit la DAMIA!!! buat apa ni???dia sengeh aje..sambil wat muka tak bersalah.tp bila aku tgk kan nk gelak pun ada..so sebelum aku bersihkan muka dia tu sempat la aku amik gambo dia yg ala2 opera cina tu kan.aku suh damia senyum gitu plak gaya yang dia bagi heheh...

aku sukakan sesuatu yang BARU

nak join klik banner
adeh dah malam2 ni xde idea la nak wat entry hehehe

aku memang suka lakukan sesuatu yang baru...
contoh...mcm layout blog...agak2 aku dah bosan ngan satu2 design...aku tukar la kepada design yang baru...

dari segi penampilan diri plak...yes memang aku ada cita2 nak tukar penampilan yang baru..nak bergaya ala2 feminin skit..heheh tak la asik2 pakai tshirt & jeans je bila kuar...nak kasi lebih bergaya sket la..

pendek kata apa yg ak nak tukar kepada yang baru tu tak de la melibatkan kos yang besar2 yea...tak xde la sampai nak tukar barang kemas baru, nak tukar kete baru...nak tukar rumah baru...hahahah..xde2..tu semua di luar kemampuan diri...

lain la kalau nak tambah baby baru..ha...itu mmg bole..sebab free of charge je kaedah nye muahahahha....

bercakap pasal BARU kan...aku sangat2 happy...sebab elaun aku dah dapat elaun baru..ada penambahan..ngeh2x...tumpang happy juga utk encik suami sebab bulan depan dah start bergaji BARU..yehaaa.....

SELAMAT TAHUN BARU....

AM PHOTOGRAPY NEW YEAR GIVEAWAY 2011


nak join klik banner

Penganjur :

Penaja :

LUCKY LINKER BY AMIEY LEE

200 blogger terawal tglkan link dapat satu peluang cabutan bertuah...
hmmm salah satu cara nak blogwalking paling senang sekarang adalah tglkan link..
ok..nak mudahkan korang supaya snang nak jalan2 g blog kawan2 yang lain kan...
jgn malu2 jgn segan.. korang amat amat amat amat djemput tglkan link korang
kt blog aku yg tk berapa nk jadi blog ni kekekekekekeke...
sila2 la ye... aku nak wat cabutan lagi ni....
ni suma sempena My Qaisarah is turning 2 Yearssss

hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYA LINK/ LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY
love u all..muahhh

nak join klik sini

living cabin giveaway from suziey dot.com

nk join klik banner
wah..suziey kasi aku je la hehehe aku kan pengumpul tegar fm hehehe

Eanish 1st Besday GA


nak join klik banner

ok nak cite masa aku celebrate birthday damia yang ke-2 bulan 4 lepas...wat pengetahuan puan penganjur.saya PJJ dengan suami...jadinye kami memang tak pernah kesempatan utk celebarate hari jadi saya, suami & anak pada tarikh yang sebenar....maksud saya...kalau ari jadi saya jatuh pada hari selasa..memang kita xbole celebrate sama2 sebab suami bertugas kt kluang & saya tinggal kat KL yang mana suami hanya balik pada hujung minggu tu pun 2minggu sekali..

terkena plak masa bday damia ari selasa kan..so memang xdapat celebrate satu keluarga...jadinye saya celebrate berdua je ngan damia...walaupun agak sedih..sebab 2 tahun berturut2 kami tak dapat celebrate masa ari yang sebenar...tapi saya sangat2 berpuas hati dengan majlis ari jadi damia yang ke-2 lepas sebabnye??

sebabnye..kek hari jadi damia ni saya buat sendiri...hasil air tangan ibu untuk anak tercinta...jadi la kan...walaupun tak secantik mcm pro heheh..
untuk menggembirakan hati damia..saya ada buat small bday celebration kat rumah tok wan damia..memang ahli keluarga terdekat je xde jemput kawan2 pun
kesian kan..birthday girl tiup lilin tanpa abah disisi
kalau nak tengok entry beday damia yang lepas meh klik sini

selang 3 hari selepas birthday damia..iaitu ari ahadnye..abah damia pon balik KL...plan nye kami nak berpiknik bersama kawan2 kat Warisan Rimba Kemensah, saje la saya bawa kek coklat yang beli kat giant tu je..utk kasi chance damia celebrate bersama abah dia....

dengan tak di sangka2 tiba2 seorang kawan saya datang bawa cuppies yang sangat2 comei..seprise untuk damia...alamak serius....terharu gila rasanya...niat dihati saje nk wat simple je kan..tiba2 terasa mcm grand plak ada cuppies hehehe.....
damia tiup lilin
selepas 3 ari besday damia..akhirnya kami sekeluarga dapat juga sambut bersama2..walaupun lewat 3 ari kan..xpe moment ni sangat2 bermakna buat kami...
nak tengok entry seprise cuppies yg damia dapat lak klik sini

nak tag
1. suziey
2. mz
3. mama tisya

1st Lucky Draw by Misz Nana

nak join klik banner
eh nama kita sama la hehehe tp saya mrs. nana
nak tag
cute mum

contest foto kiut

nak join klik banner
kiut sangat la konon...haahaha

sakinhani giveaway

nak join klik banner
nak tag
1. mz
2. miza
3. cute mum

Tuesday, December 28, 2010

TEDDY CONTEST

nak join klik banner

ok la nk share skit biodata pinky bear aku ni...mmg ada kisah pon disebalik bear yg somot ni...ingat lagi..masa tu damia umur 2 bulan..& time tu amrul tak bole balik selama 3 minggu pasal ada urusan keje...satu ari tu kawan dia tiba2 singgah umah & bawa satu beg pastik beso..katanya amrul kirim dari kluang...

bila aku buka je pastik beg tu terkejut aku tgk ada 2 ekor bear kale pink..yang aku pegang ni besar punya, yang damia punya kecik skit tapi dua2 kale pink & damia nye bear ada topi...(dah jahanam dah pon bear damia tu..koyak abes dah topi dia)

elok je aku dapat bear tu terus amrul call..tanya dapat tak 2 ekor bear tu??hehehe...aku tanya la...dua2 bear tu utk sape..so amrul xplain la..yang besar tu utk ibu...yang kecik tu utk bb..hehe so sweet je...selama aku ngan amrul baru 2x dia kasi aku bear..yela sebab amrul tau jiwa aku ni bukan la mcm pompuan2 melayu terkakhir yang suka ngan bear2 ni...tapi dah orang nak bagi kan..kita amek je la..

ok nak tag :
1. cute mum
2. miza
3. aimi razman
4. netts

GA coretanmaya 2010

nak join klik banner
nak tag hezrina

CONTEST KAMI KEMBARKAH??

nak join klik banner
meh nk cite pasal kembar aku, kembar lain bapak lain mak hehe

nama : siti rodhiah Aziz
d.o.b : 1.1.1983 (kami sebaya umur 27)

camne aku bole kenal deah?aku kenal masa keje office lama..mula2 tu kitaorang bukan satu opis..deah kat branch lain...satu ari deah kena transfer kat branch setiawangsa..start dari tu la kitaorang kamceng (thn 2005)

kenapa korang suka 'kembar' korang & kenapa korang dengan 'kembar' boleh dikatakan macam kembar??

kenapa aku suka kembar aku?
dia ni satu kepala ngan aku..kira apa yg aku fikirkan dalam kepala..dia pon fikir menda yang sama....lagi satu dia sentiasa ada ngan aku time aku susah & senang...minta je la tolong apa2 ngan deah..sure xde masalahnye...mmg aku harap kat dia je kalau ada apa2 problem...

kenapa korang dengan 'kembar' boleh dikatakan macam kembar??
1. kemana2 kitorang pegi mesti berdua...

2.
kadang2 aku call deah...jom kita g makan..& selalu nye time aku nak call tu sure aku dapat call dari dia..tak pun sms...hahaha..yang ni memang selalu terjadi..apa aku nk cakap ek?kitaorang ni mcm ada intinct la..tau je masing2 tengah mencari masing...

3. kalau deah nk g holiday...sure dia call aku tanya....na..kau free tak jom nak ikut???

4. yang ni selalu terjadi..aku call dia engage..pastu dia call aku cakap apasal aku call kau engage??hahah rupa2nya line kami engage sebab masing2 tengah dok call aku call dia..dia call aku heheh..yang ni mmg banyak kali terjadi...

sepanjang kami berkawan kami dah pegi ke tempat ni holiday bersama2 :
kuantan
terengganu
melaka
pd
fraser hill

nak tag
1. cut mum
2. miza
3. netts