NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Tuesday, February 22, 2011

Contest Entry Air Mata


nak join klik banner

sepanjang hidup aku, ni la pertama kali aku rasa penglaman kehilangan sorang kawan baik..kami berkawan baik dari kecik sampai la besar, tinggal di satu kawasan perumahan yang sama..sampai sekarang klw aku lalu depan rumah dia aku still rasa mcm tak caya je dia dah tak de...

arwah zaid@nama yg kami panggil sejak kecik awie..arwah dah pun meninggalkan kita semua, 3thn yg lepas.aku ingat lagi...waktu awie msk hospital & tenat (kata nya diserang demam panas) syikin (kakak arwah)msg suruh doakan utk awie moga2 dia selamat...shari lepas tu...dia msg ckp awie koma..adik aku bgegas g hospital kat johor tu (tempat dia kursus pegawai).sempat la dia bermalam kt sana.

esoknye...tuhan lebih menyayangi dia...adik aku msg cakap awie dah xde...
terdiam aku...rasa mcm xpercaya...kami sama2 main kejar2 time kecik, pegi swiming kt kolam askar kr kementah, g library askar kt dalam kem...berlumba2 balik skolah sapa sampai dlu kat umah...tiba2 semua tu kuar dalam kpala aku...

masa arwah meninggal, aku dalam pantang bersalin kan damia, aku nk pegi melawat dia, tapi kakak aku ckp jgn pegi sebab badan aku lemah, dalam pantang lagi katanya.
tapi xbole...aku kenangkan persahabatan kitaorang time kecik2 dulu, aku pegi juga umah dia, drive sendiri, walapun time tu aku lagi 2 minggu nk abis pantang.
bg aku, aku nak juga tgk muke dia buat kali terakhir..

aku teringat kan perangai dia yg suka mengusik, bergurau...selalu dtg lepak dpn pintu umah ngan adik aku...tapi semua tu dah xde lagi...sampai sekarang..aku masih ingat lagi mcm mana muka arwah tersenyum masa aku melawat jenazah...saat kain penutup muka dibuka, terus adik dia cakap ngan aku..kak nana..abang awie mc tengah tido kan?dia senyum kan??sambil menitis air mata...aku tak dapat nak tahan....mmg aku menanges dekat situ juga...depan2 orang ramai yang tengah baca yassin untuk arwah

yang paling kesian...mak& ayah dia..sebabnye dia ank lelaki harapan dlm keluarga...
dia seorang anak yg patuh..walapun dia dh bekerja kt syarikat insurans..dia berhenti masuk askar atas permintan ayah dia.mmg dia seorang anak yang baik...
ayah dia...dah kurus semenjak awie xde...setiap hari dia akan pegi lawat kubur arwah kt taman keramat..setiap hari...kecuali klw hari hujan je dia tak pegi..lama juga bapak dia amik masa utk terima kehilangan ank yg tersayang....

seminggu lepas kehilangan arwah..keluarga dia datang rumah aku.....mungkin nak meredakan sikit kesedihan..tengah kami berborak..tiba2 banyak la kisah2 di sebalik sebelum pemergian arwah...arwah memang berperangai pelik..minta bukan2...dia minta mak dia jahitkan baju melayu warna putih untuk pakai hari raya...masa family dia cerita tu..aku & mak aku menitik2 air mata dengar..memang banyak sangat menda2 pelik yang terjadi sebelum kematian arwah..mungkin tu satu petanda...tapi kita semua tak menyedarinya

lepas tu..sebulan sebelum arwah pegi...dia ada belikan kereta untuk kegunaan sendiri...tapi tak sempat dia nak merasa naik kereta tu sebab umur dia tak panjang...seminggu lepas kematian arwah...kereta tu pun sampai kat rumah..salesman perodua datang hantar...keluarga dia tetap amek kereta tu untuk di jadikan kenangan....harta yang arwah beli..dengan duit dia sendiri

kenapa aku sangat terkesan dengan pemergian arwah??dia tak sakit...tiba2 di serang demam...sehingga menyebabkan kematian...punca kematian ialah sebab demam panas...

Alfatihah..buat arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Amin..
jujur..air mata aku tengah mengalir saat aku menulis entry ni



nak tag
cutemum
mj
mz
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

MiMie AddNin said...

hye sis..
sgt sedih la bace citer ni...
moga2 die ditempatkan di tempat org2 beriman yee...
Amin..

pieyaris said...

thanks for joining!!
al fatihah tuk arwah..semoga ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..

Myra Jay said...

Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman..
Aaamiinn...
Samala MJ pun masih bersedih atas kematian nenek..

shera haifa said...

sis gud luck..
al-fatihah buat arwah..