NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Monday, February 21, 2011

Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest

nak join klik banner

Andai kata korg diberikan peluang untuk mencipta program TV sendiri...

♫ Program macam mana korg nak terbitkan? (cth talk show, reality tv, drama bersiri etc).
aku tingin nak terbitkan satu program ala2 ronda2/pusing & holiday

♫ Nama Program tersebut (cth "Masak2 bersama MAT GEBU" ).
bajet holiday

♫ Kalo leh terangkan sikit konsep program itu

konsep dia kita buat satu show untuk kasi tau orang tips2 untuk pegi holiday dengan cara yang bajet & murah..contohnye suggest kan duduk kat homestay...dari duduk kat hotel 5 bintang, better duduk kt homestay atau bajet hotel..so bole spent duit tu kat tempat lain...

sebab bukan semua orang mampu nak spent duit banyak2 utk pegi holiday..nak2 kalau ada anak ramai..banyak kena spent...jadi rancangan tu akan kenalkan tempat2 penginapan yang sesuai, yang penting selesa & murah

♫ Station Tv mana yang korg nak siarkan?
tv3 xmau astro..sebab xsemua orang ada astro...

♫ Ok...yang nie kira bonus..Bagaimana korg nak tarik penonton korg???
kira mcm tiap2 minggu punya episod adakan satu kuiz & grand prize dia kasi hadiah pakej percutian
ataupun..buat satu slot yang mana penonton kena suggestkan tempat yang diorang rasa sesuai utk rancangan tu...klw idea diorang terpilih...bagi hadiah yg berkaitan dengan rancangan tu...mcm potongan harga penginapan ke..or apa saje..yg berkaitan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

No comments: