NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Thursday, March 3, 2011

' Contest Resepi Pilihan ' Sinar Raudah


nak join klik banner

contest di anjurkan oleh :
http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

penah tak dengar POPIA KEMBOJA??xpenah ek?hehe...ok aku nk cite secara ringkas je camne aku bole reti buat popia ni...maid jiran sebelah ni orang kemboja..so dia rajin la kasi kitaorang makanan...sekali dia kasi popia tu kan...mcm piranha seme makan sebab sedap gile...

dah tu...geram la kan dia kasi 6 ketul je aku berebut2 ngan adik2 tros la aku minta dia ajar cara2 nak wat popia ni..bagus tol maid ni dia siap dtg umah aku utk ajar wat popia ni..so skang ni kira aku mmg dah terer dah la wat popia ni..setakat aku start belaja dari bulan 8 tahun lepas dah 6x aku try buat popia ni..pastu ada gak kawan2 blogger yang dah try masak popia ni

ok meh nak kasi resepi & cara2 nak buat popia yang sedap ni
ok la meh tgk bahan2

Bahan A
2 biji bawang besar
7bj bawang putih
1/2 sudu lada hitam
2 sudu sos sotong
1/2 peket ayam hancur
garam, gula, & perasa

Bahan B
2 bj kentang (potong halus2, lagi halus dari nak buat karipap tu)
1 biji carrot diparut (xyah dimasak sekali ngan inti2 lain, masukkan masa nk gulung inti tu nanti)
1 paket suhun (di rendam dalam air pastu nanti potong 3)

potong kentang & parut carrot
tumis bawang+lada hitam yg dah ditumbuk
kalau nak bole juga potong2 bawang utk tumis sekalisuhun di rendam & potong 3
inti dh siap msk
kasi gulung kulit tu lepas ltk inti
hasil tangan saya....heee
camni la rupa popia dah siap di goreng
gambo tuan umah sebagai hiasan hehehe....
selamat mencuba..kalau sedap bagi tau kawan..
kalau tak sedap bagitau saya hehehe....

p/s : kalau sape2 nak amek resepi ni silakan..tak masalah ok..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 comments:

zuneta said...

assalammualaikum...

zu dtg nak ambik rsepi ye?? berkenan lak nak wat..nmpak sdp & lain dari lain ni...izinkan ye??

eima said...

good luck

Amy Syaquena said...

First amy nak ucapkan terima kasih kerana sudi join contest ini. Penyertaan memang memenuhi syarat yang sinar raudah inginkan. Good luck ok!

Myra Jay said...

Hehee.. Nak amik resepi nie nk try buat.. tp tak lg bila :)

Chekgu Azrine said...

good luck kawan!!

Kamsiah said...

salam kenal..
good luck..:)

makdara TERdiva said...

MDT dtg amik resepi yer.. :D

jln2 dari geng contest sinar raudah