NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Wednesday, March 23, 2011

LET'S GO GREEN. SAVE THE EARTH!

nak join klik banner
`Bagaimana cara anda selamatkan bumi ni supaya kekal hijau?'
dengan mengamalkan 3R reuse, reduce & recycle kita semua bole menyelamatkan bumi kita dari terus tercemar

kalau ada minat & bakat, dari bahan kitar semula kita bole buat bisness & ianya bole mendatangkan pendapatan yang lumayan...tak caya??
tengok mcm kat bawah ni....dari surat khabar terpakai...kita boleh jadikan dia pasu
yang ini plak hasil dari kad raya terpakai...yang ni memang aku buat sendiri...
masa aku kawen dulu aku kutip kad2 raya boz aku yang dah tak pakai tu lepas tu aku buat kotak untuk letak gula2 bagi kat tetamu...
kalau nak tgk cara2 nak buat kotak ni bole tengok kat blog aku, aku pernah ajar mcm mana nak buat CARA2 BUAT KOTAK
dengan cara mcm ni...kita bukan saje dapat mengekalkan bumi kita supaya terus kekal hijau..
malah boleh memberikan pendapatan sampingan
aku sangat2 menyokong kempen hari tanpa plastik..mcm sekarang kawasan shopping2 complex kat rumah aku dah xbagi plastik setiap hari sabtu sempena hari tanpa plastik..jadinye kita kena bawa bag sendiri utk shopping bagi mengurangkan penggunaan beg plastik.kalau bole hari2 lain tu pun bawa je bag xpayah minta plastik kat cashier dia tu

nak tag
alycia
cutemum
juelee
mj
miza

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 comment:

syuwai said...

thanks sudi join..

penyertaan anda tlh diterima ^^