NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Thursday, May 19, 2011

KENCANG ! CONTEST WANG TUNAI UNTUK FOLLOWER BERMULA!

Link

nak join klik banner


aku pilin untuk buat entry pasal keterujaan

** kalau entri tu berkisar tentang keterujaan , cik angin nak rasa teruja tu sampai rasa nak hempuk kepala kat dinding , gler punye terujaa la kan . HAHA .

TAJUK : MACAM NAK DAPATKAN TIKET AIR ASIA MURAH??

kat sini ada sedikit tips..mcm mana nak dapatkan tiket masa time promo free seat / promo rm1 & lain2 promo..khas untuk yang berminat saje...kalau tak minat jangan baca..hehe..

hari tu ramai yang terkejut kan bila aku cakap tiket flight aku g sabah RM36 untuk 3 beranak..tiket pergi balik tau..bukan sehala...heheh...ramai yang tanya..eh macam mana aku selalu alert ngan promo2 dari air asia ni??

mz kata mcm xcaya aku dapat tiket g sabah ngan harga RM36 hehe...

kat office keje aku memang setiap hari tu kena buka website airasia untuk booking flight ticket utk staff yang nak pergi training...kira aku ni mmg aktif la kat website airasia tu..so apa2 promo yang terbaru dari airasia akan terus di email kat email aku...itu lah sebabnye mcm mana aku bole tau promo2 terbaru dari airasia..kadang tu bila kita masuk website airaisa,dia dah kasi hint la 2,3 hari sebelum promo tu yang bakal ada ticket murah

masa pertama kali naik flight g kuching dulu aku amek la luggage pergi & balik, time tu murah lagi..up to 15kg baru RM10..skang ni dah jadi RM20, tapi kan masa timbang tu berat beg aku baru 6kg je...bole bawa naik kabin...balik pon sama...berat beg baru 11kg utk dua orang..still bole bawa naik kat kabin...dah rugi je RM45 bayar utk luggage tu tapi ktorg bawa naik atas kabin je...pastu travel insurance ktorg tak amek...tu yang tiket jadi murah sket tu..

lepas pengalaman yang dulu..so aku dah tau dah..kalau stakat g holiday 3 hari tu just bawa beg sandang je..masing2 bawa satu beg, alah klw stakat nk g oliday 3 ari xyah la bawa beg mcm nak lari rumah..hehe..bawa ala kadar2 je cukup...limit beg yg bole bawa atas kabin kan 7kg, tak payah amek luggage pastu travel insurance pon xyah amek...tapi kan satu je aku nak cakap..kalau time promo free seat & RM1 tu memang bukan senang nak booking....memang korang kena mencuba..dan cuba..dan cuba..& mencuba dengan penuh kesabaran...heheheh

tgk bambam's cakap apa..hehe mmg btol susah nak dapat tiket promo tu
eh tiba2 lak masuk kan bambam dalam entry ni haha..ni bukan entry bodek2 ye...mentang2la cik bambam salah sorang penaja adiah kekeke.....
ok ni ada tips aku nak share:

bese lah kalau dah time promo tu..memang berjuta2 orang la yang terjah website airasia tu...kalau kata korang terlambat masuk sehari dari tarikh dia start promo kan sure date yang bez2 dah xde harga yang promo tu...contoh mcm aku pegi sabah aritu la..nak amek jumaat-ahad..hampeh cari punye cari xde..yang ada tinggal hari bekerja..tu yang tibai tu je..lantaklah nak murah punye pasal kan...

andai kata korang dah search tiket untuk weken tu xde..xyah la carik lagi tiken2 weken yang lain2..sebab klw promo free seat & rm 1 ni kan dia kira first come first serve la..kena cepat2..lambat 5mnt je tiket yang korang tengok sebelum tu ada, bila korang refresh terus jadi tak ada...tu pengalaman aku la...

jadi untuk menjimatkan masa & utk memastikan korang dapat tiket yang murah tu..proceed saje...amek tiket hari bekerja...sebab besenye tiket2 yang promo tu banyak tinggal date hari bekerja.lain lah kalau korang masuk website dia masa mula2 dia launch promo tu..memang ada la..tu pun kena cepat. tapi biasa lah..kata dapat tiket murah...memang lambat lah kena tunggu date flight tu...heheh..kurang2 kena tunggu 8-9 bulan utk holiday...xkisah la kan..janji dapat g holiday

lagi satu..kalau time promo free seat tu kan...memang web dia kejap2 kuar BUZZ...penat la korang isi segala details yang diperlukan..tiba2 kuar gambo lebah tu dok BUZZ..jadi..untuk memudahkan korang..supaya korang tak perlu isi details tu sekali lagi..register lah sebagai member kat web airasia..so setiap kali nak booking tiket jimat masa dah..esp time promo tu..sebab selalunya page dia sekejap je expired..kalau korang lambat2 or hegeh2...kang kuar page expired..


biasanye..ramai kawan2 yang berjaya booking tiket time promo free seat & RM1 ni kan..diorang akan bangun pukul 2,3 pagi utk booking tiket..ye la time tu ramai umat tengah lena diulit mimipi & buat air liur basi kan..baru la laju sket website airasia tu...& insyallah senang sket nak booking time 2,3 pagi...kawan2 aku siap kunci jam tau! nak bangun kul 3 pagi semata2 nak booking tiket free seat hahaha..tak sia2 memang dia dapat pon booking utk seluruh ahli keluarga dia..

pertama kali aku naik flight masa g kuching tahun 2010, masa umur 27 tahun..heee sian dah tua2 baru mrasa naik flight hehe...masa ni ada promo juga sorang RM79 tiket pergi balik g kuching so total 3 beranak RM274 termasuk luggage
kat lapangan terbang kuching
tiket pergi balik ke sabah RM36 utk 3 beranak
beli masa promo free seat
kat terminal 2 KK
coming soon punye holiday insyallah..
tiket pergi balik ke langkawi RM51 utk 3 beranak
beli masa promo RM1

baru 3x la aku booking ticket air asia ni utk diri sendiri..yang paling..paling susah giler nak book tiket g sabah..sebab free seat kan...pastu tiket sabah tu plak lah tiket yang paling..paling murah...heheh...tiket bas balik kelantan pon RM40 lebih sorang...ni aku dapat RM36 tiket ke sabah naik kapalterbang untung kan?

kalau kawan2 minta booking kan masa time promo free seat ada 2 orang, sorang wanie & sorang yana...tengok mcm kat bawah ni..yana minta tlg aku booking tiket g langkawi aku booking masa 11 sept 2010, nak peginye lambat lagi bulan 10 tahun ni..hehe berjinggut la tunggu

cuba korang tengok..berapa ringgit je yana kena bayar untuk g langkawi seramai 6 orang harga return ticket RM90, ni beli time promo free seat murah kan?
TIDAK KAH PENGANJUR BERASA

TERUJA

DENGAN PENGALAMAN SAYA YANG PERNAH DAPAT TIKET UNTUK 3 ORANG PERGI BALIK KE KK, SABAH DENGAN HANYA RM36 SAJE SEMASA PROMO FREE SEAT??HARGA TU UMPAMA HARGA TIKET KERETAPI SEHALA DARI KL KE KLUANG TAU...TAPI YANG SAYA DAPAT INI ADALAH TIKET KAPAL TERBANG YE..BUKAN TIKET BAS

KALAU SAYA BOLE DAPAT TIKET SEMURAH ITU ANDA JUGA BOLE DAPAT...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

miss ryrinn _ angin said...

thanx join :)



all the best eh

eB ezrin said...

eB pn terujer... ;p
tapi blom rezki nk kemaner2.. hu2