NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Friday, June 3, 2011

GA - Kisah Klasik Kita



nak join klik banner
nak tag
cutemum
alycia

Kisah kami bermula pada tahun 1999.masa tu kami terpilih dari skolah masing2 utk buat persembahan padang hari merdeka aku sekolah ampang girl, amrul sekolah desa tun hussien onn.amrul duduk belakang barisan aku tapi selang 10 orang dari aku.hari pertama dia ngorat2 aku wat derk je..ari ke-3 dia minta tukar tempat ngan budak skolah dia yg dok btol2 blakang aku.hehe..so bila dia dah dok blakang barisan aku dari situ la kitorang ada chance utk borak2…aku ingat lagi time dia minta no telefon aku, aku xbagi sebab takut ma & abah marah so aku yang minta dia bagi no telefon dia.bila balik je praktis tu ptg2 aku la yang call dia.

Seminggu sebelum merdeka dia bagi aku satu kotak yang penuh dengan gula2 & duit syiling emas singgit.dia suh aku call dia..hehehhe…kat kotak tu ada satu kad kaler merah dia tulis JUST FOR YOU time ari merdeka ktorg tukar2 topi yg kitaorang pakai utk wat persembahan tu.aku topi kale putih dia topi kale merah.

ni antara barang2 yang aku dapat masa mula2 kenal..sampai sekarang aku simpan :
kad kecik yang amrul mula2 bagi aku masa 11.8.1999
topi yang amrul pakai masa hari merdeka..ktorang tukar suka sama suka..tanda persahabatan...aku pakai topi putih, amrul pakai kale merah
baju amrul yang dah di sign kawan2 merdeka
tu aku tulis...kat tang lengan hee..baju ni elok lg aku simpan..sayang!
surat2 cinta..kad bday, kad raya aku simpan lagi sampai skang
Wlpun dah abes merdeka ktorg ttp kawan baik.tp dia ada minat ngan sorang budak skolah aku budak tu penah skolah skali ngan dia time dia form 1 dia baru nk tackle budak tu dah pindah, time tu aku la jadi orang tengah antara dia ngan budak tu.penah dia kirim kan kat aku card valentine day utk budak tu.time tu serius gile la..mmg aku jeles sgt! Tp ktorg kawan je bukan nye declare couple pon…

Sampai aku abes skolah..ktorg lost contact sebab dia belaja kt PD.lepas abes skolah aku keje & jumpe couple ngan budak satu tmtp keje…bila dia call aku Tanya aku dah ada bf ke?aku ckp dah..dia diam je..hehe..frust la konon..(sape soh lmbt ckp!).wlpun aku kapel ngan boypren aku tu ktorg still contact n jadi bez fren.lepas dia dpt tau aku dah ada boypren aku dengar dia dah pon kapel ngan budak pompuan yg dia minat sejak dari form 1 tu.ala budak yg penah jadi posmen utk dia tu..

gambar ni masa 1st kuar sama2 time form 4, time ni kuar ramai2 g ice skating kat sunway pyramid
masing2 tgh kurus kering mcm org somalia.heheh...
Smpai la masuk tahun ke-4 kitaorang kenal..n time tu aku tgh krisis ngan boypren aku…& amrul pun tgh krisis gak ngan awek dia.at last aku dapat tau dari mulut kawan dia sendiri, kwn dia ckp kat aku “nana..sebenarnya amrul suka kau….” Aku suka tgk kalau korang kapel.hahah…aku terkejut gile bila dapat tau dia suka kt aku..& aku pon cakap kat kwn dia tu yg aku mmg dah lama suka kt dia Cuma aku xbrani nk ckp sebab aku pompuan…

Malam tu kami kluar ramai2 ngan kwn2 amrul skali.tgh2 dia bawa kereta tiba2 dia pegang tangan aku letak kat gear tu so tiap kali dia tukar gear dia akan pegang tangan aku..hahah..aku terdiam langsung xcakap apa time tu..bila dia anta aku smpai depan umah aku pun salam & cium tangan dia.mmg dia terkejut tp aku diam n dia pon diam juga…smpai dia msg dia ckp kenapa awk buat mcm tu??hehe..aku pon Tanya dia awk xrasa ke apa yg saya rasa???jeng..jeng..dia jawab saya tau apa yg awk rasa…hahaha…

Satu ari tu dia ajak aku g genting sampai je kat sana teros dia ckp dia nak couple ngan aku..hehe..lawak gile la..aku malu sgt2 nk tgk muka dia sebab nye kitaorang dah lama berkawan..tp tiba2 dia bertukor jadi jiwang buat aku nk gelak sebab prangai dia yg sebenar brutal ya..amat.hahaha…

ni gambar masa kt studio, sebulan pas declare
Lepas seminggu cople dia ajk aku pegi kursus kawen gile x gile??hahah…klw ikut kan dia xyah g kursus sebab dia kan askar sijil Kursus kt luar mana laku utk askar.dia ttp pegi utk teman aku skali.lepas 3 bulan couple kitaorang bertunang 21.11.2004 & lepas 1 thn 7 bulan akhirnya kitorang selamat bernikah pada 08.07.06 & hidup kami amat2 bermakna bila damia lahir setelah 1 tahun 7 bulan berkahwin.

gambar masa tunang
gambar masa kawen
Ada cite menarik aku nak bgtau korang..ex-boy aku dah kawen pon ngan ex-girl amrul & skang ni diorang dah ada anak pon.heheh..jodoh..jodoh…..

tarikh declare
sekitar julai 2004 (tarikh xingat)

-tempat declare
Genting highlands

-suasana declare
Malu2 kucing rasa hangat je sebab neves walapun dalam keadaan yang sejok kt genting tu.hahah…

-siapa yg declare
amrul yang cakap dulu nak jadilkan aku couple

-bagaimana declare itu dilafazkan
Sudi tak awak jadi girlfren saya???


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

Keyphochee said...

ada syarat yang tertinggal ni..tadi me letak kat bawah...ni dah perbaiki balik...takut terlepas pandang...thanx join..

Keyphochee said...

ha..ni baru cukup syarat...best la citer nana...ermm...amrul askar darat ke nana...sebab familiar sgt skolah dtho tu...dalam kem mindef kan..huuhuu

Cik Meifaa' said...

owh, semoga berbahagia selama-lamanya..

PinkUmmi said...

so sweet...
husband askar upenye..
sme ngan PU...