NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Wednesday, July 27, 2011

3rd GA Mummy Danny!!!!!

nak join klik banner

kalau nak becerita pasal raya...hari raya aku ni tak sama macam orang lain....almaklum lah..encik suami askar..cuti dia mana sama mcm orang..orang raya dia keje...orang keje dia raya hehee....dah la masing2 jauh sorang kat kl sorang kt kluang..nasib baik la family aku seme kat kl..so xde la sedih sangat walaupun encik suami tak dapat balik beraya

raya pertama sejak jadi mak & ayah..
amrul keje, time ni damia umur 6 bulan..so raya berdua je...xde nak tema2 bagai
raya ke-2 setelah bergelar mak & ayah:
ni la lah satu2nya gambar raya yang lengkap 3 orang time ni umur damia setahun lebih turn raya kat penang kampung belah asben

raya ke-3 setelah bergelar mak & ayah
encik suami bertugas di hari raya..sekali lagi kami raya berdua..
nak sedondon juga tu walaupon berdua je hehe...
tahun ni?tahun ke-4 sebagai mak & ayah
blom sure lagi..kalau ikut kan...turn encik asben cuti hari raya..tapi tu seme bergantung kepada keadaan...


ok saya nak share resepi kuih sarang semut
untuk pengetahuan tahun ni dah masuk tahun ke-3 saya amik tempahan kuih sarang semut.
tahun lepas pun ada 10 orang blogger tempah kuih ni
resepi :



1 ketul butter
1/2 cawan gula halus
3 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung kastard
1 biji kuning telor
1 sudu esen vanilla
choc rice
cup

cara2:
pukul butter+gula sampai hancur pastu masukkan telor & esen vanilla
masukkan semua tepung yang dah diayak, uli sampai sebati
sagat adunan menggunakan penyagat
masukkan kuih yang dah disagat dalam cup & tabur choc rice
masak dalam 15-20 mnt

SESIAPA YANG BERMINAT NAK ODER JANGAN SEGAN2
UNTUK MAKLUMAT LANJUT
SILA TERJAH SINI

http://ibudamia.blogspot.com/2011/07/tempahan-kuih-sarang-semut-kini-dibuka.html

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

No comments: