NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Monday, January 31, 2011

give away just name ur prizes


nak join klik banner
kalau menang nak..
a)a box of chocs + quillings

nak tag seme yg singgah sini

GLITTER COINPURSE GA BY ICEBOXRIVET 2011

nak join klik banner

siapa nak hadiah??

nak join klik banner

SOALANNYA:

1) Bilakah tarikh dan masa saya akan bergerak balik ke kampung untuk CNY ini?
30.1.11

2) Ke arah destinasi manakah saya akan lalui untuk balik kampung??
cth : Gua Musang ke? Kuantan ke? Jeli ke? Perak ke? Pahang ke? dll.....
Gua Musang

3) Adakah saya akan singgah di mana-mana untuk bermalam sebelum sampai ke Kelantan? Kalau jawapan ada, di manakah tempatnya?
tidak

4) Berapa orangkah yang akan balik kampung bersama kami sekeluarga?
4 Orang

Tudung Mania 2nd Giveaway


nak join klik banner

first-contest gambar paling warna warni


nak join klik banner

kenapa aku patut menang??sebab gambar ni sangat bertepatan dengan tajuk contest ni iaitu gambar paling warna warni...macam2 warna yang ada dalam gambar ni...kat mana lagi tempat paling warna warna dalam shah alam kalau bukan icity...

nak tag
miza
aimi
mz
netts
lin azlina

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!

nak join klik banner

pergh...gambo panas2 lagi ni hahah... baru je 10 mnt amek..ni cik damia kat kampung penang...pinjam spek acik dia...hehe dah tu mak nye tak pakai spek, minjam la org punye satnak tag
mz
mummy ayu

saya sayang abah saya contest

nak join klik banner
gambar masa kawen dulu sedondon ngan abah baju kaler pepel
aku memang panggil ABAH

nama : ismail yusuf
umur : 68 tahun
pekerjaan : pesara

ekceli abah aku ni garang...tu pasal la masa kecik2 dulu aku tak rapat dengan abah...memang garang & sangat2 displin..almaklum la..bekas tentera kan.so didikan untuk anak2 dia semenye dia buat style ala2 tentera..tapi xde la kena merangkak bawah meja klw ada buat salah...heheh cumanye dalam apa segi pun abah seorang yang sangat tegas...kami adik beradik memang takut la...bila abah tinggi suara je sikit rasa nak terkencing tau...tapi sekarang kan bila dah tua2 dia dah tak garang lg mcm dulu2...

kalau time2 sekolah dulu jangan mimpi la nak merasa ponteng2 sekolah....kadang tu kita demam pon dia suruh pegi sekolah...bagi dia sekolah no 1 & kalau masa zaman2 sekolah jangan mimpi la nak keje part time..jangan harap...abah memang tak bagi anak2 dia bekerja masa masih bersekolah

nak tag
aimi
lin azlina
miza

'TEPUNG DAN KEK

Klik Banner Untuk Join..

nama penuh 2 budak lelaki yang suka kek nih

Muhammad Akif Mirza Bin Muhammad Hijrah
Muhammad Harraz Mirza Bin Muhammad Hijrah

February Give Away from Ardilla&Aimi


nak join klik banner
aku seorang yang happy go lucky, cepat marah tapi cepat juga cool down....
kalau di kalangan kawan2...diorang suka gelar aku pak lawak..aku pon tak tau apa yg lawaknye pasal diri aku...& selalu bila aku tak xde..kawan2 aku cakap suasana mcm sunyi....
selain tu aku ni sukakan aktiviti lasak, suka bergambar, suka berfesyen & suka berjalan2...
paling penting aku suke PURPLE...

nak tag
lin azlina
miza
netts

Ehh i lOve u ah..!! GA


nak join klik banner
rasanya ramai yang dah tau kan...aku ni duduk berjauhan dengan encik suami...jadi hari2 yang aku lalui memang banyak masa dengan damia je....ke sana aku pergi aku bawa damia..ke sini aku pergi aku bawa damia...kat blog aku cite pasal damia..pendek kata...damia di mana2 saje....

kalau sebelum aku ada damia..hari2 yang aku lalui memang sangat2 membosankan...ye la..encik suami balik 2 minggu sekali..tu pun jumpe hanya la hujung minggu je..bila encik suami balik ke tempat keje dia...mula la balik rutin harian aku yang sangat membosankan..duduk rumah sorang2 xde kawan

tapi lain bila aku dah ada damia..kalau dulu aku selalu nanges..bila teringatkan encik suami...tapi skang xde dah...ye..rindu memang rindu..tapi bila ada damia..rindu tu terubat sikit...nak2 ramai yang kata muka damia sebijik mcm muka abah dia kan..betul..bila tengok muka damia..teringat terus kat amrul...terubat skit rasa rindu tu...

pernah sekali boz aku suruh pegi outstation..tapi aku tolak..sebab aku tak sanggup berpisah dengan damia...serius...sampai la sekarang..umur damia 2 tahun 7 bulan xpernah sehari pon aku berpisah dengan dia...mana2 aku pegi aku akan bawa dia...

sepanjang hidup aku...inilah kurniaan yang tak terhingga dari Allah..s.wt dikurniakan seorang anak yang dapat teman aku di waktu aku susah & senang...dia lah racun dia lah penawar..

NURUL DAMIA AMNAN BT MOHAMMAD AMRUL FAZLEE...
" Ehh i lOve u ah..!! "

GIVEAWAY KEYCHAIN COMEL UNTUK SAYA


nak join klik banner
nak tag
netts

my 1st Contest Teka Bintang

nak join klik banner

JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish

nak join klik banner

ni gambar anak saya ye bukan adik saya..
tapi ramai juga kawan2 yang dah lama xjumpe dia orang ckp eh ni adik ek??hehe bangga plak rasa hahahah...
nak tag
miza
mz
nets

giveaway easy to enter no slogans etc

nak join klik banner

Kehilangan paling terasa dalam hidupku - Contest Ady


nak join klik banner

sepanjang hidup aku, ni la pertama kali aku rasa penglaman kehilangan sorang kawan baik..kami berkawan baik dari kecik sampai la besar, tinggal di satu kawasan perumahan yang sama..sampai sekarang klw aku lalu depan rumah dia aku still rasa mcm tak caya je dia dah tak de...

arwah zaid@nama yg kami panggil sejak kecik awie..arwah dah pun meninggalkan kita semua, 3thn yg lepas.aku ingat lagi...waktu awie msk hospital & tenat (kata nya diserang demam panas) syikin (kakak arwah)msg suruh doakan utk awie moga2 dia selamat...shari lepas tu...dia msg ckp awie koma..adik aku bgegas g hospital kat johor tu (tempat dia kursus pegawai).sempat la dia bermalam kt sana.

esoknye...tuhan lebih menyayangi dia...adik aku msg cakap awie dah xde...
terdiam aku...rasa mcm xpercaya...kami sama2 main kejar2 time kecik, pegi swiming kt kolam askar kr kementah, g library askar kt dalam kem...berlumba2 balik skolah sapa sampai dlu kat umah...tiba2 semua tu kuar dalam kpala aku...

masa arwah meninggal, aku dalam pantang bersalin kan damia, aku nk pegi melawat dia, tapi kakak aku ckp jgn pegi sebab badan aku lemah, dalam pantang lagi katanya.
tapi xbole...aku kenangkan persahabatan kitaorang time kecik2 dulu, aku pegi juga umah dia, drive sendiri, walapun time tu aku lagi 2 minggu nk abis pantang.
bg aku, aku nak juga tgk muke dia buat kali terakhir..bila aku suruh je adik dia buka kain yg tutup muke dia...tiba2 air mata aku jatuh, xdapat nak tahan..
aku teringat kan perangai dia yg suka mengusik, bergurau...selalu dtg lepak dpn pintu umah ngan adik aku...tapi semua tu dah xde lagi...

yang paling kesian...mak& ayah dia..sebabnye dia ank lelaki harapan dlm keluarga...
dia seorang anak yg patuh..walapun dia dh bekerja kt syarikat insurans..dia berhenti masuk askar atas permintan ayah dia.mmg dia seorang anak yang baik...
ayah dia...dah kurus semenjak awie xde...setiap hari dia akan pegi lawat kubur arwah kt taman keramat..setiap hari...kecuali klw hari hujan je dia tak pegi..lama juga bapak dia amik masa utk terima kehilangan ank yg tersayang....

Alfatihah..buat arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Amin..
jujur..air mata aku tengah mengalir saat aku menulis entry ni



Contest Pantai by mr.K


nak join klik banner

saya & anak saya di pantai di mana negeri blog penganjur,
pulau manukan, sabah
gambar ni dia ambil masa ari rabu yang lepas masa kami sekeluarga bercuti kat KK
serius...pulau manukan merupakan salah satu pulau yang tercantik di mata aku
dengan laut yang membiru, air yang jernih, pasri yang putih, lepas tu time snorkeling dapat tengok batu karang & ikan2 berenang2 kat sebelah kita...
pulau manukan memang sangat2 cantik....

trip kami ke pulau manukan tak lama dalam 2 jam je.lepas tu cuaca tak menginzinkan..hujan turun tengahari tu, lepas tu kami tros balik...insyallah kalau ada rezeki aku akan jejakkan kaki lagi di pulau manukan...sampai ke saat ni masih terbayang2 keindahan pulau manukan...& keindahan negeri sabah...

sila perhatikan damia beria2 dia pon melompat sama dengan mama dia

nak tag
miza
mz
netts

GA kembali lagi


nak join klik banner
nak tag
miza
netts
syuhada

1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year

nak join klik banner
may every day of the new year glow with good cheer & happiness for you & your family
GONG XI FA CHAI

nak tag
lin azlina
netts
syuhada

Contest Teka Senyuman

nak join klik banner

ARTIS WANITA
1. elyana
2. amy mastura
3. erra fazira

ARTIS LELAKI

1. anuar zain
2. akim AF
3.aizat AF

nak tag
miza
cutemum
mz

i love my family contest 2011

nak join klik banner
kenapa saya sayang keluarga saya??

bagi saya keluarga lah segala2nya...tanpa keluarga rasanya hidup ni langsung tak bermakna...kerana keluarga juga la..saya sanggup berhenti keje di tempat kerja yang bagus dengan gaji yang lumayan...kerana mementingkan masa bersama keluarga saya sanggup ambil risiko dengan meletakkan jawatan kerana waktu kerja yang tak sesuai bagi saya yang sudah berkeluarga...duit boleh di carik tapi keluarga??ni je lah satu2nya harta yang saya ada & saya kena jaga sampai bila2...saya sanggup lakukan apa sahaja..janji keluarga saya bahagia...

aktiviti terbaru kami sekeluarga, sebenarnya kami baru saja balik dari bercuti di KK, sabah bermula dari 24-26 januari 2011.
kenapa gambar2 ni menarik untuk di kongsi?sudah tentu sebab gambar ni gambar2 terbaru kami bertiga, lepas tu lokasi percutian ni merupakan satu2nya negeri yang belum saya jejak dalam malaysia..dengan terjejak nye saya di sabah maka lengkap la sudah perjalanan saya menjejak 14 buah negeri dalam malaysia

antara tempat2 menarik di KK yang kami singgah

pulau manukan
kinabalu park
desa cattle @ kundasang
new zealand celup @ desa cattle hehe..

rainbow chick giveaway

nak join klik banner

Peraduan Bergambar Dengan Alam

nak join klik banner
gambar ni diambil masa kat broga hill, aku msangat cinta kan kehijauan...& aku suka melibatkan aktiviti2 yang berkait rapat dengan kehijauan, contoh aku suka bercuti di tempat2 yang hijau yang mana aku rasa hijau tu boleh mendamaikan, antara aktviti wajib aku dalam 2 minggu sekali sure aku akan masuk hutan kat belakang zoo negara tu utk menghirup udara segar sambil bermandi manda di sungai

nak tag
miza
netts
aimi
lin azlina
mz

TASIK CHINI GIVEAWAY

nak join klik banner

Tasik Chini terdiri daripada kawasan hutan seluas 12,565 ekar dan merupakan tasik asli yang kedua terbesar di Malaysia. Ia terletak di tebing kanan Sungai Pahang dan terbentuk daripada pertemuan 12 saliran air. Ia juga dipanggil "laut" oleh masyarakat tempatan. Pelbagai misteri dikaitkan dengan Tasik Chini seperti mitos mengenai kewujudan naga dan kewujudan bandar Khmer yang tenggelam pada masa dahulu. Mitos ini dibawa oleh kaum Jakun.

Antara aktiviti yang boleh dilakukan di sini ialah memancing, trekking, berkayak, berkelah dan berkhemah, menyewa chalet, mengunjungi perkampungan masyarakat tempatan dan menyewa bot untuk meneroka kawasan tasik. Para pengunjung boleh sampai ke Tasik Chini melalui Kuala Lumpur, Johor Bharu dan Melaka. Laluan-laluan ini akan membawa kepada 11 pintu masuk ke tasik Chini yang ada di Kg Belimbing, Muadzam Shah dan persimpangan Paloh Hinai.

nak tag
mz

Sunday, January 30, 2011

:: COMEBACK GA - lalalalalaaaaaa ::

nak join klik banner
date lyz kawen : 22 mei 2009 hehe sure la ingt sebab kita dtg kawen lyz dulu
dob amil : 7 jun 2010

Mama Kyra 1st GA

nak join klik banner
nak tag lin azlina

Warna Inspirasiku

nak join klik banner

ok disebabkan aku rasa hari perkahwinan aku adalah hari yang sangat bermakna, so aku nak pertaruhkan gambar ni utk contest ni
gambar ni diambil masa hari perkahwinan aku, yang memang bertemakan purple.memang dari zaman2 sekolah lagi aku mmg berangan2 nak pakai baju purple masa ari kawen..tercapai juga hasrat tu...
purple atau ungu adalah warna yang .... mendamaikan & aku ingin berkongsi rahsia warna ungu dan perwatakan wanita: Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.



ni la buktinye yang menunjukkan kegilaan aku terhadap kaler
purple..masa aku kawen, habis semuanya kaler purple, baju, ayeshadow,air, alas hantaran,bekas air, kek , bilik , pelamin ,bunga telor , door gift ..sampai naik purple mata hitamku hahahaha....
masa majlis kawen tu ada orang tegur yang 1st time dia datang orang kawen minum air
purple
family aku xyah cakap la..seme aku dah paksa & pesan awal2 suh pakai kaler purple..heheheholeh sebab kegilaan aku terhadap Purple
kedua2 blog aku pon aku pilih tema kaler Purple
ok itu saje la cite pepel ku..harap penganjur tak berpurple mata lah dengan seme gambo2 purple aku nih hahahaha...

my first giveaway



nak join klik banner

LUCKY LUCKY GIVEAWAY

nak join klik banner

bunga tangan perantin yg di snap masa majlis kawen kawan

The Most Memorable Moment Contest

nak join klik banner


gambar ni di ambil semasa kenaikan pangkat suami aku, dari koperal kepada sarjan di kem mahkota kluang.apa yang menariknya, ini lah kali pertama kat kem amrul bagi upacara kenaikan pangkat dan isteri di beri penghormatan untuk memakaikan pangkat kepada suami masing2.

demi untuk bersama2 suami di hari yang paling bersejarah dalam hidup dia, aku sanggup ambil cuti tanpa gaji untuk turun ke kluang bagi bersama2 suami ketika hari dia di naikkan pangkat..

tak tau aku nak gambarkan mcm mana perasaan time ni, aku sendiri pakaikan pangkat sarjan pada bahu kiri & kanan lengan amrul, serius rasa terharu, bangga & gembira...yang membuatkan aku paling terharu bila isteri diberikan penghargaan sebesar itu...selama ni pangkat tu dipakaikan oleh boz sendiri tapi kali ni demi menghargai isteri2 yang selama ni banyak menjadi pendorong kepada kejayaan suami...

tak sangka juga selama ni aku hanya tengok upacara pemakaia pangkat ni dalam surat khabar & tv tapi kali ni aku sendiri yang dapat merasainya, jadi sekarang aku dah tau apakah perasaan isteri2 askar yang lain ketika & saat mereka memakaikan pangkat utk suami masing2...sangat2 BANGGA...

semoga dengan kahadiran aku waktu tu dapat membakar lagi semangat kepada suami untuk bekerja dengan lebih keras lagi demi masa depan kami sekeluarga..insyallah...