NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Thursday, March 31, 2011

Giveaway by CUPPIES4YOU


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

TheBigSmallBoy Backpacking Contest!

nak join klik banner

"Ohmmmjayy!! Rayyan Haries, I want that backpack because..."

owh..memang kena sangat la ngan style saya yg suke bercuti ala2 backpackers ni...
setiap kali pegi holiday memang saya akan bawa beg galas saje..sebab senang nak di usung ke sana sini...

mcm yang pernah saya katakan..kalau kena caranya...memang boleh sangat kalau setakat nak bercuti selama 3 hari dengan berbekalkan beg sandang mcm ni
nak tau tips2 jimat ruang beg jom tgk sini
http://ibudamia.blogspot.com/2011/03/tips-jimatkan-ruang-beg.html

inilah style kami suami isteri kalau pegi holiday..masing2 akan galas beg galas masing2..
oleh disebabkan beg galas tu lah yang asik kami bawa ke mana2...dianye dah jadi lusuh & koyak sket...itu lah sebabnye saya beg itu!


nak tag
cutemum
shaizar
alycia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway 1



nak join klik banner

nak tag
alycia
mj
mz
juelee
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway "Entry Pertama Saya"

nak join klik SINI

entry pertama ni aku rangkum kan sekali cite2 yang berlaku pada 2 may 2009..antaranya jalan2 kat jj, pegi kenduri kawen & mandi manda kat PD
masa ni baru2 buat blog mana reti sangat
ntah hapa2..gambar keluar dulu pastu cite di bawah gambar hahahha...sungguh tak profesional
tapi xpe la..menda2 ni hanya lah utk kenangan aku & family aku..bila belek2 balik entry lama rasa seronok..ada juga tempat aku nak catatkan kisah2 kehidupan aku..
kalau stakat nak tulis diari mana bole letak gambar kan..
dengan ada nye blog ni insyalla segala kenangan kami bersama akan dapat di baca sampai ke anak cucu

link entry pertama
http://ibudamia.blogspot.com/2009/05/picnicpd.html


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2nd Give away dari Magrib

nak join klik banner

kenapa nak hadiah?
sape tak suke kalau dapat hadiah kan?xkira la murah ke mahal ke..janji pemberian ikhlas dari orang mestilah kita suke

nak tag alycia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1st Giveaway

nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, March 30, 2011

CONTEST AKU FOODILICIOUS


nak join klik banner

feveret food aku banyak..salah satu nye ni ha yg tgh aku makan popia kemboja...kenapa aku suke makan popia ni??sebab popia ni sebab & unik...lain dari popia2 yang ada sebab resepi ni aku dapat dari orang kemboja
kalau nak tau resepi meh klik sini

Saya foodilicious sebab

saya sangat suka makan & menimati makanan...tak cerewet sangat apa2 pon saya bole makan & kadang2 suka mencuba sesuatu yg baru

nak tag
cutemum
shaizhar
alycia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Precious Moments Giveaway



bak join klik banner

nak tag
alycia
fiza

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CoNtESt & 1sT giVEaWaY FrOm MaNis blog

nak join klik banner

ni la pic yg kengkonon
A.W.E.S.O.M.E.
hehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, March 29, 2011

contest kM: Header Simple Tp Menarik!



nak join klik banner

ni header blog aku lg satu
Nana+amrul=damia


nak tag
alycia
juelee
shaizhar
mj
mz

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

29th Birthday Giveaway by aNiM




nak join klik banner
kepada anim selamat menyambut ulangtahun ke-29
semoga dimurahkan rezeki
di panjangkan umur..amin2..



GrandProfile.com is your one stop for Myspace Graphics

terima lah lagu hepi bezday dari anak saya, damia


Monday, March 28, 2011

first journey contest!



nak join klik sini
nak tag :
ni antara senarai kawan2 yang suka juga join GA/ contest

shaizhar
mz
mj
miza
lin azlina
alycia
juelee
nett
syuhada
mummy ayu
fiza
aimi razlan
eb azrin
fadzillah
ibu damia
kak ieda
kak heze
kak zue
haszuraidah
hezrina
lisa
deqlis
nad mama zakwan
mama tisya
fazilzura
ifa
anje
ida rahayu
gieyana
mama rifqy
zuraiwan
cik jue
ibu ayu
lelord
zana
adyshariz
cutemiut
kekda puan stoberi
fara dhelina
kak ena
etiey eriwan
leily
izzatul iman
syana
zt
bonda
ros ibu ayra
lia
neena
nadratul
nea flerida
imanmom
nur
suzi rahman
nini d
N SuZiEaNnA..
mrs.k
muslimah sejati
ctnurkhijah
fideila
nurezzat
faryza
dilla
red turtle
pn.zana
huda
umidanish
amnah
nur qistina
kak yong
eryna afina
dina aka ibu aqimi
dai adellas
kehelan
ayu
anne
syilasyira
ya alya
aanie
echa
kuntumz
keunggulan wanita
ummi soffiyah
sari
imaan09
S@hB@Nu-BaNuu
keypochee
zaikulim
eija zakuan
nureen
leen
ekinashikin
mien
jieda
puan nina
farah hairudin
mimiey
azrynain
miera momo chan
aqil_qila
sitisifir10
ibh
iem
akiratoriza
cicakgirl
sall
ielya
shima
mama3h
mama balqis
qaisarahanina
azura samsudin
aibaks
hana kirana
piasara
umiliza989
acu
mamawana
ariffda
puan su su
sari
sricahaya
mama dhia
lierose~qiemi
all about family
wan nurul hezrina
areteacar
miss lovely
hqfizulhqkim
wanie
aeyinn
et
cik zai penang
mahumahu
bambam's
Fxysche Nas
:Mamalyna::
♥♥azatiesayang ♥♥
Mama AminAzim
shaizrinashukri
fawwaznuha
orange
zuneta
mummy alesya
m!s zal!na
anisahsofiah
cik juned
em's family
jassnani
ayu arjuna bigossh




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1st ga for beloved followers-mutiara nolan


nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

‘’Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman’’

DSC_0523
DSC_0525
nak join klik sini
http://darkbatman.com/random-giveaway-polo-wallet-by-darkbatman/

nak tag
alycia
juelee
shaizhar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Biqque's March Lucky Follower


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST Hadiah Misteri Paklong



nak join klik banner

slogan bandar taiping
“Taiping Bandar Warisan”
“Kebersihan Dijaga Warisan Terpelihara”

Anak itik didalam timba,

Anak ayam diatas meja,

tak salah rasanya nak mencuba

manalah tau aku pemenangnya..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

" You Are My Lucky Follower"


nak join klik banner
nak tag
mj
alycia
juelee
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST MENGEJUT!!

nak join klik banner
teka Mars Needs Moms


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, March 27, 2011

"Contest sweet couple yang paling cool n comel"


nak join klik banner

gambar ni masa kat depan bangunan adun sarawak tahun lepas..
sama2 gile..tak tau nk pose mcm mana dah..hehee
sebenarnya masa ni aku tengah engage ada orang call kirim kek lapis..dah tu amrul sebok ajak amek gambar..aku bantai je la posing2 sambil tangan tengah pegang handphone amek oder org kirim kek lapis hhehe...

nak tag
juelee
mj
mz
alycia
shaizhar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

show your teeth contest



nak join klik banner
nama anak : nurul damia amnan
dob : 13 april 2008
nama ibu : fauzana
nak tag
alycia
cutemum
mz

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Contest Cik Beba : Mimik Muka Minta Lempang

nak join klik banner

adeh jenuh aku carik gambar muke huduh2 hahah godek punye godek ada la jumpe satu gambar ni yg memang minta kena lempang..
time ni masa kat sarawak...baru balik dari gua angin..dengan basah lencun peluh cuaca plak panas terik amrul sebok la nak amek gambar...orang tengah penat dia dok snap2...last2 aku tak larat nk senyum ayu2 dah....muke mcm gini je mampu aku bagi
nak tag
shaizhar
mj
alycia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GA - Senyuman Si Cilik



nak join klik banner

nama ibu : fauzana
nama anak : nurul damia amnan
dob : 13 april 2008
umur : 2 tahun 11 bulan

nak tag
alycia
cutemum
mz

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

REDMINIBEE CONTEST


nak join klik banner

SOALAN-SOALANNYA ;
1. Cuba bayangkan jika korg tersesat di dalam sebuah hutan tebal seorg diri,tiba2 korg ternampak sebuah rumah usang 2 tingkat,korg nak masuk ke dalam rumah tue @ hanya meneruskan perjalanan mencari jalan keluar dari hutan tebal tue.?KENAPA.?

aku akn teruskan perjalanan, aku ni memang penakut..mmg tak de la aku singgah masuk rumah usang tu..nak2 dalam hutan tebal...bahaya wei..ntah2 nye dlm rumah tu ada orang ke yg sama tersesat mcm aku..watnye orang tu jahat, kang tak pasal2 dia apa2 kan aku..aku kan pompuan..kena la jaga keselamatan diri
2. Antara KAMBING/LEMBU/BADAK@UNTA,yg mana paling comel bagi korg.?KENAPA.?
unta...sebab dia ada bulu mata yang sangat lentik..xyah nak pakai maskara lentik original hahhaa..

3. Bila korg keluar bershopping di shopping mall,korg akan serbu side mana dulu.?Kedai kasut.?Baju.?CD.?Buku2.?@ mungkin yg lain.?KENAPA.?
baju...sebab aku memang suka baju...kasut tu menda kat kaki orang tak tengok sgt..tapi baju tu mmg obvious sgt nampak..klw asik2 pakai baju sama je kuar jalan2 kang org ckp eh dia ni xde baju lain ke hehee

4. Jika diminta untuk mengira berapa helai rambut korg tue,korg nak kira ke x.?KENAPA.?

tak kan kira..ko gile nak kira??sampai esok pon takkan habis nak kira berapa helai rambut...baik aku masuk blog pastu carik contest2 utk dijoin ada gak paedah hehee


5. Jika diberi pilihan,antara PARIS HILTON/LINDSAY LOHAN @ BRITNEY SPEARS,korg nk tidur sebilik ngn sape.?ngeee~~~KENAPA.?

kalau aku pilih aku xnak tidor sebilik dengan sape2 pon bole tak??hahhaha paris tu penah masuk jail, lindsay lohan penah masuk pusat pemulihan dari katagihan alkohol, britney plak artis paling banyak masalah..pendek kata ketiga2 ni seme bermasalah...xnak la aku tidor sebilik ngan diorang kang aku pon sama bermasalah mcm diorang baika aku tido sebilik ngan laki aku ada gak paedah hahahaha

6. Korg suka sgt cat bilik korg colour pe.?KENAPA.?

pepel cair...sebab peberet kaler

7. Andai diberi 1 pulau indah untuk korg majukan,benda apa yg 1st korg nak bina kat pulau tue.?KENAPA.?

buat resort, dah kata pulau tu indah..tu je la caranya kita dapat buat income dengan membina resort atau chalet utk jadi tempat tumpuan pelancong

8.Insya-ALLAh,kalau de rezeki,korg nk anak brapa org.?KENAPA.?

4 orang je kot...tak nak ramai2..aku baru ada anak sorang tp aku rasa mcm ada anak 4 orang hehehe..banyak kerenah, banyak ragam nak kena layan...tp bg aku 4 tu sedang elok tak sikit sangat tak ramai sangat.lagipun dalam keadaan ekonimi keluarga skang mcm tak menginzikan utk aku ada anak ramai2 sangat

9. Antara RUMAH DI TGH PULAU (cam rumah apek dlm aspalela tue) @ RUMAH DI TGH HUTAN (cam rumah tarzan tue),korg lebey suka yg ne.?KENAPA.?

aku prefer rumah tenga hutan kot..sebab klw rumah tengah pulau rasa mcm tak selamat...sekali tsunami datang..habes seme kena hanyutkan air...kalau rumah tengah hutan aku bole buat rumah atas pokok...tengok la kebanyakan orang yg terselamat masa tsunami aritu semenya lari panjat pokok

0. UPLOAD PHOTO UNIK KORG DI SINI.! ;D

ni la kot photo paling unik atas buai kt broga hill




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Contest Natural Beauty


nak join klik banner

wah..prasan la sgt natural beauty hahaha
nak tag
shaizhar
cutemum

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST I ♥ MY FRIEND


nak join klik banner

gambar ni masa kat broga hill bersama kengkawan..
ni la kawan2 aku yang bez..jalan2 sesama..tengok movi sesama...makan sesama..
dari kiri maria, nana, hirda & falsya

nak tag
cutemum
alycia
juelee
mj
mz

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, March 26, 2011

hadiah utk Mr. B


nak join klik banner
cadangan pertama :

ok saya nak suggest kan :
Luscious hand bouquet of Ferrero Rocher Chocolate (6) & Red Roses (6) with elegant packaging & decoratives.
Price RM 90


biasa kita ni kalau nak kasi hadiah kat husband mesti beli wallet, belt, kasut, baju, perfume..menda2 tu seme mcm dah biasa kan...kalau hari2 bukan istimewa pon kita boleh bagi...

emm..biasanye lelaki yang suka kasi choc, flower kat perempuan kan..so apa kata kali ni buat kelainan sikit...sebab apa saya suggest mcm ni?sebab saya pernah buat dulu sekali...time anniversary saya bagi dia sejambak bunga...& guess what?dia sangat2 tak sangka dapat bunga dari isteri dia..hahahah ..muka xbole belah malu2 kucing time dapat hadiah tu...kekekeke...

tak susah pon..apa yang awak perlu buat just masuk je mana website contoh TELEGIFT
pastu order & bayar through online..pastu tunggu hadiah tu dihantar kepada encik suami...kasi suprise skit anta kt office dia ke...heeheh...saya memang suka bab2 surprise kan orang ni...

cadangan ke -2

saya cadangkan korang spa & amek pakej couple spa (mmg banyak spa2 yg ada buat pakej mcm ni).

kenapa saya cadangkan SPA? saya & suami telah mencuba buat facial treatment, ala just cuci2 muka, massage & last sekali kena pakai mask.rawatan tu hanya la dalam tempoh satu jam saja...tapi..sangat2 bez..dapat duduk dalam bilik yg cahaya dia suram2 sambil dengar lagu romantik2 & bilik tu plak wangi dengan aroma lavendar....pergh...serius seronok sgt..



itu baru saya try buat facial..blom try buat SPA lagi...kalau buat SPA lagi la bez...badan dapat diurut kasi longgar sket urat2 tu kan...sesambil di massage, sesambil tu bole selami hati pasangan (jgn kata dah kawen xyah nk selam2 ek..kena juga...sesekali menyelami ati pasangan nih)

amacam tingin nak nak wat SPA?heee...mmg ni antara aktiviti yg tgh dok berlegar2 dalam kepala ni...nk wat sama2 encik suami saya nanti.
cadangan ke-3

buat satu seprise untuk suami...kasi dia cuppies....mcm saya buat masa celebrate 4th wedding anniversary tahun lepas..
kalau nak baca mcm mana plan saya buat seprise bole klik sini
http://ibudamia.blogspot.com/2010/07/seprise-utk-en-amrul.html
cadangan ke-4
romantic dinner sama2....sambil makan ditemani cahaya lilin...
sambil mengimbas kenangan dulu...cewah mesti bezz
View Image



cadangan ke-5
holiday bersama2....kalau bole kat tepi laut ke..., tempat2 sejuk ke mcm cameron or genting hehe...
nak tag
cutemum
alycia
shaizhar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST FOTO SENGET


nak join klik banner



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!