NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Thursday, April 28, 2011

Contest Realiti&Fantasi : posing dengan laptop



nak join klik banner



4-Buat 1 entry kenapa ampa sayang laptop ampa 2...

kenapa saya ❤ laptop saya??

sebab pertama :
kenapa saya ❤ laptop saya??

laptop ni hadiah dari suami tersayang..mestilah saya sayang hehehe
sebenarnya dah lama saya impikan utk ada laptop sendiri..tapi tu la jenuh wei nak kumpul duit sendiri nak beli...masa dulu gaji bape sen sangat mana nak cukup nak beli laptop...

masa mula2 buat blog dulu la..encik somi saya hadiahkan laptop ni...katanya dia tak mau saya boring kat rumah...nak2 kalau kena minggu dia tak balik KL sebab keje..so dia yang galakkan saya berblog, berfb untuk mengisi masa lapang...

sebab kedua :
kenapa saya ❤ laptop saya??

antara mengapa sebab saya sayangkan laptop tu...sebab laptop tu la..saya bole berblog...
sebab laptop tu juga la saya bole dapat duit dari nuffnang..yelah kalau tak de laptop mcm mana nak berblog?

sebab ketiga :
kenapa saya ❤ laptop saya??

sebab laptop tu juga la saya banyak menang contest & ga..kalau nak tau rekod kemenangan contest & ga utk tahun 2011 ni ada 83 kemenangan, tak caya bole tengok SINI

sebab ke empat:
kenapa saya ❤ laptop saya??

oleh sebab saya & suami tinggal berjauhan, saya di KL & suami di KLUANG, dengan cara berskype jela penghubung kami di kala rindu..yelah nak wat video call kan kena cas..kalau pakai skype kan free of charge hehe...dengan ada nye laptop ni anak saya dapat berskype setiap hari dengan abah dia...walaupun kami jauh di mata...tapi dengan ada nya teknologi zaman sekarang...kami seolah2 berada dekat je antara satu sama lain


6-Jangan Lupa tulis macam mana ampa nak dapatkan laptop kesayangan ampa 2..(duit sendiri ke,hadiah ke,apa2 je )

seperti yang dah di bagitau kat atas tu...laptop ni hadiah dari encik suami...

nak tag
alycia
cutemum
shaizhar




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

BEEHA BEN : ETUDE HOUSE CONTEST




nak join klik banner

Ambil gambar korang dengan alat make up korang. CONTOH MACAM BANNER CONTEST TU. (apa-apa brand..tak semestinya korang pakai Dior, Chanel, korang boleh menang..kan..kan..kalau yang pasar malam punya tapi cantik, still boleh menang)

ni gambo saya ngan lipstick
walaupun bukan la brand dior atay channel..tapi saya tetap suka sebab..
lipstick silkygirl ni adalah hadiah GA yang saya menang..warna dia sangat sweet, warna baby pink
inilah rupa liptstick yang saya menang GA tu
nak tag
alycia
fiza


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

contest gadis melayu terakhir


nak join klik banner


contest gadis melayu terkahir...masalahnye aku ni bukan kategori gadis lagi hahah mak orang dah..layak ke nak join ni hehehe



nak tag
cutemum
alycia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Miss Nadya Buat Giveaway Kali Pertama..


nak join klik banner

nak cite pasal pengalaman di seprise masa ari jadi ke-26,
masa ari jadi aku tu aku demam...memang tak larat la melepet je...suami plak minggu tu minggu dia keje patutnya..dia kata memang tak balik KL ( dia keje kt kluang, kami duduk berjauhan jumpe 2minggu sekali je) ok la...aku pon xde la nak celebrate ke apa...

tiba2 tengahari kul 12 gitu..bunyi motor depan umah...assalamualaikum....
astaga...tengok amrul tercongok depan pintu umah...sangat2 tak sangka..dia bole naik motor dari KLUANG-KL semata2 nak wat serpise di hari jadi aku...

aku yang masa tu tengah terbaring sebab demam teros rasa sehat bila mana tengok dia masuk rumah sambil bawa kek secret recipe...terharu gile..rasa nak annges pon ada..dia datang dari jauh semata2 nak celebrate beday aku..lepas je celebrate beday malam tu dia gerak plak balik KLUANG

tu la pengalaman paling terharu aku rasa masa ari jadi aku....nak baca cite ni lebih details bole tengok SINI

nak tag
alycia
cutemum
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

" MY SWEET MEMORY CONTEST "



nak join klik banner


ni la dia sweet memory aku, masa gathering blogger tahun lepas yg kami namakan gelombang biru..sebab apa biru?cuba tengok tema kami aritu..seme berpakaian biru...ekceli ni 2nd time gahtering yg aku attend, kali pertama dulu xramai mcm kali ke-2, gathering kali ke-2 dihadiri dalam 100 orang kat taman tasik titiwangsa...

mmg ramai blogger2 yang pertama kali baru bersua muka masa aritu..yela selama ni asik berborak kat alam maya je kan...sekali bila jumpe tiba2 rasa mcm dah lama kenal je...hahah tu la dia kuasa BERBLOG..walaupun kita xpernah kenal..tapi terasa mcm kita dah kenal lama
kenapa dia jadi sweey memory??event kami masa aritu..telah terpampang di dada akhbar SINAR HARIAN, MAJALAH WANITA & MAJALAH PA &MA sape tak bangga muka masuk paper & magazine kan..hehe
nak tag
alcycia
fiza
shaizhar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Fyzz's -MY FIRST GIVEAWAY (GA) SEMPENA MY BESDAY

A MY BESDAY

nak join klik banner



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

teka-teki rm10

Klik banner untuk join..

anjuran: KAMIHIDUP.COM



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

JOM TEKA DESTINASI PERCUTIAN AMIEYLEE & FAMILY


nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Free Gift by PinkUmmi



Berikan tarikh perkahwinan dan tema perkahwinan PinkUmmi...
Tarikh : 22.03.2008
Tema : Purple ( eh sama lah kita...saya pon tema pepel gak dulu eheh)


Saya nak sangat-sangat free gift kat atas ni kerana

memang adat seorang wanita...
sentiasa ingin kelihatan bergaya..
harap2 lah sayang yang berjaya...
boleh la melaram & kelihatan jelita..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

[Contest] Preloved items to let go

nak join klik banner

Soalan:

1. Tarikh lahir Orang Lidi

17 April 1987

2. Umur Orang Lidi

24 Tahun

3. Negara yang pernah dilawati oleh Orang Lidi

Indonesia

4. Negeri yang pernah dilawati oleh Orang Lidi

1. Wilayah Persekutuan Labuan

2. penang

3. melaka

4. Johor

5. selangor

6. sabah

7. Sarawak


nak tag

alycia

fiza

shaizhar


Barang pilihan:


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

ShaModa Belleza Giveaway

Anjuran : http://shamodabelleza.blogspot.com
nak join klik banner


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST SEHATI CWL & FARA

nak join klik banner

ANDA NAK MENANG HADIAH???
11 PEMENANG DI CARI..TUNGGU APA LAGI..
JOM JOIN RAMAI2

MOH KITA TERJAH BLOG
C.I.K.W.A.N.I.E.L.O.V.E.L.A



HADIAH TEMPAT PERTAMA HINGGA KE LIMA

TEMPAT PERTAMA

  1. BAJU ALA2 KOREA TAJAAN CWL
  2. 2 HELAI SHAWL TAJAAN FARA BUTIKPINKKU
  3. AKSSRY SHAWL TAJAAN CWL
  4. PERFUME BAU PILIHAN KORUNK TAJAAN CWL
  5. HEADER CUN dibuat oleh shafiq : TAJAAN CWL
  6. BADGE mcm CWL kad tepi side bar yg bulat tu yg cute 2... TAJAAN SYAFIQ
  7. TOPUP RM 10 TAJAAN BIEYLA

TEMPAT KEDUA

  1. 3 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
  2. 4 aksesory tajaan CWL

TEMPAT KETIGA
  1. 2 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
  2. 3 Aksesory tajaan CWL

TEMPAT KEEMPAT

1. 1 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIK PINKKU
2. 2 Aksesory tajaan CWL


TEMPAT KELIMA

1.HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
2. 1 Aksesory tajaan CWL



SAGU HATI KEPADA ENAM PEMENANG


ENAM PEMENANG AKAN MENDAPAT SEHELAI SHAWL YG COMEL DARI:



DAN


TOPUP RM 3

TAJAAN BIEYLA


ni la dia gambar habes comel dah ni hehe...
masa ni kat broga hill

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hafizzainal's contest - senyuman mahal

nak join klik banner

gambar senyuman paling mahal ni di snap dekat broga hill...
tersenyum mak orang ni sebab akhirnya dapat juga jejakkan kaki kat broga hill yg cantik tu

nak tag
alycia
fiza
shaizhar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 27, 2011

Contest 'PERKAHWINAN IDAMAN' by amiraismira


nak join klik banner

PERKAHWINAN IDAMAN' by amiraismira


kalau ada orang idamkan nak kawin tepi laut, nak kawen bawah laut, nak kawen atas laut, tapi aku ada satu je yang di idam2kan di hari perkahwinan...iaitu perkahwinan bertemakan PURPLE yang simple & nice..sejak dari sekolah lagi..aku memang mengidam2kan perkahwinan yang bertemakan PURPLE..kalau bole nak segala2nya warna PURPLE...sebab nya..aku adalah peminat warna PURPLE & aku mengidamkan perkahwinan yg berunsurkan garden kerana sejak dari dulu saya meminati tema garden wedding & aku rasa tema itu tak kan luput dek zaman & sentiasa evergreen
alhamdulillah...impian aku tu tercapai akhirnya....semua yang aku idamkan, semua yang aku impikan tercapai juga masa majlis perkahwinan aku pada 08/07/2006...

ni la buktinye yang menunjukkan kegilaan aku terhadap kaler PURPLE..masa aku kawen, habis semuanya kaler PURPLE, baju, ayeshadow,air, alas hantaran,pintu gerbang, bekas air, kek , bilik , pelamin ,bunga telor , door gift ..sampai naik PURPLE mata hitamku hahahaha....
masa majlis kawen tu ada orang tegur yang 1st time dia datang orang kawen minum air
PURPLE

family aku xyah cakap la..seme aku dah paksa & pesan awal2 suh pakai kaler PURPLE..heheheh
tak sangka..hasrat nak bersanding sambil di iring flower girl yang cute berbaju PURPLEtercapai..


ada cerita menarik nk di kongsi.pelamin idaman aku ni..terpilih untuk di muatkan di dalam majalah harmoni keluaran November 2006, yang mana nurul syuhada pengacara majalah 3 jadi cover depan dia.

pelamin aku ni di jadikan contoh antara pelamin ala taman untuk di muatkan di dalam majalah harmonisejujurnya..walaupun nak masuk 4 tahun dah berlalu majlis perkahwinan aku ni..sehingga sekarang...sehingga ke saat ni aku sangat2 berpuas hati dengan sentuhan pak andam & aku rasa tak sia2 RM yang di laburkan untuk majlis perkahwinan aku ni..sebab aku puas hati dengan hasil kerja ariweddingcouture

nak tag
shaizhar
miza
cutemum
alycia
lela farok
netts
syuhada
fiza
eb
juelee

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway...


nak join klik banner

saya adalah follower ke 119, Nana


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Purplelicious-Love GiveAway


nak join klik banner
nak tag
nak tag
cutemum
alycia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

contest baby menguap comel by atie





nak join klik banner

nyatakan nama baby : nurul damia amnan
tarikh lahir 13 april 2005
nama ibu : nana
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Fancy Illusionist 200 Followers Celebration Giveaway !

There'll be 4 winners chosen using random.org and the prizes are :
First Prize & Second Prize :
- a luxury Cosme Decorte 8-pcs gift set !

The luxury 8-pcs gift set contains :
  • Moisture Liposome Cream 6g ,
  • AQ Nutritive Cream 10g ,
  • Moisture Liposome Essence sachet X 6
  • AQ Gentle Pure Washing Foam 18ml,
  • Whitelogist Day Advanced Whitening Daytime Protective Essence SPF12/PA+ 9ml,
  • AQ Powder Foundation Meliority #301 (with sponge)
Third Prize :
- DKNY Be Delicious EDP Miniature 7ml
- DKNY Be Delicious Fresh Blossom EDP Miniature7ml

Fourth Prize :
- a samples + miniatures pack which consist of :
  • Nature & Co Pure White Lotion Light sachet X 2
  • Nature & Co Pure White Milky Lotion Light sachet X 2
  • Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Warming Treatment 5g
  • Chanel Precision Hydramax + Active Active Moisture Fluid 2.5ml
  • Benefit You Rebel Lite Tinted Moisturizer 3.5ml
  • Benefit That Gal Brightening Face Primer 3.5ml X2 (which are half of original size)
  • RMK Make Up Base sachet
  • Shu Uemura White Recovery EX+ Brightening Cleansing Oil 50ml

Tell me what is your favorite foundation / bb cream / skin care item.
fav fondation : elianto / maybeline

nak join klik sini
http://fancyillusionist.blogspot.com/2011/04/fancy-illusionist-200-followers.html




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!