NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Friday, July 29, 2011

^^ Contest Saya Suka Berimaginasi ^^



" Jika anda ditugaskan untuk menyelamatkan dunia, anda ingin kuasa seperti apa dan jelaskan kenapa?"
kena berimaginasi sikit yea sahabat2 ^^
contoh: Goku, Harry Potter, Spiderman & apa2 jelah..banyak lagi bole buat contoh.. ;)

~ create cerita pendek je okey...pening fiQ'Ra nak baca nanti..huhu ~

NAK TAG
CUTEMUM
ALYCIA

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

jom vote adik comei ni

jom la kita bantu "orang" kita menang..bese contest2 like kat fb ni kan "orang" itu je menang hehe...so klw korang sayang dengan "orang" kita jom kita vote adik aleesya yg comei ni

Diharap kawan2 semua dapat/sudi luangkan masa utk undi damia aleesya...bukan senang aleesya nak tergolong dalam kategori ni...sebab aleesya lah satu2nya calon melayu yang bertanding dengan 11 lagi peserta lain...Dan moga2 kalini rezeki berpihak kepada Aleesya lagi setelah lama tak join contest montest ni..
Aminn...mudah-mudahan..


Jadi minta jasa baik semua kawan2 sudi-sudikan lah tekan "LIKE" kat photo aleesya ni..
Caranya senang sahaja..

1. Mula2 klik LIKE kat Fanpages Trudy & Teddy

https://www.facebook.com/pages/Trudy-Teddy/108879074770

2. Kemudian klik LIKE pula pada photo Damia Aleesya..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150260876804771&set=a.10150260876679771.342816.108879074770&type=1&theater



pesanan dari tuan empunya blog :http://ibuayahdamia.blogspot.com/

p/s: Insyallah...kalau rezeki/ kemenangan berpihak kepada damia aleesya...mungkin akan ader juga rezeki yang boleh dikongsikan bersama dengan anda..siapa tau mungkin anda juga akan dapat Produk Trudy & Teddy...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 28, 2011

Saya nak hadiah raya ~ giveaway


nak join klik banner
nak tag
cutemum
eb


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

♥ Mom & Me Cutest Posing Contest ♥


nak join klik banner
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

ETONG's ME AND MIRROR CONTEST



Photobucket
nak join klik banner

Saya suka bergambar di hadapan cermin kerana ...... "
saya dapat tengok muke saya comei ke tak sebelum snap pic tu...kalau kita tengok cermin kompom gambar mmg perfect...xde la senyum senget ke..xready ke hehee..

nak tag
cutemum
eb

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway Just Macaron



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2nd GIVEAWAY YANA CRAFT

KLIK BANNER UNTUK JOIN


saya pillij hadiah ni


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway Julai Bersama Blogger by andyhowtt.com

KLIK BANNER UNTUK JOIN
TARIKH AKHIR 31 JULY 2011

Giveaway Julai Bersama Blogger ini dianjurkan oleh andyhowtt.com, dan hadiah telah disponsor oleh Nisa Kay, Akmal Hilmi, Faizal Fredley, Nota Kosong, Saya Doodle,Norfanil, Mohd Khairi, Munzir Shafie, Azri Johan, Alya Esprezzo, Kaizen Shinobi dan Malcube


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 27, 2011

RIZQINSHOPPE GIVEAWAY 2O11


nak join klik banner
nak tag
seme lah yang baca heee


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saya Nak Baju Kelawar AMNI Collections



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

THE BALD BABY CONTEST



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway : 5 sets of Skinz UV White Skin Whitening Starter Kit


Click banner to join


Thanks to the generous people in Wipro Unza, they agreed to sponsor 5 sets of Skinz UV White Skin Whitening Starter Kit to Jessying's readers here!!! And I always like to buy starter kit because it will me to try the products first before deciding to buy the full size!

How awesome when you can actually win it from here !!!

Oh yes, you can read more about my experience in Skinz UV White Blogger Workshop here :)



The starter kit worth RM25 comes with 3 items

Skinz UV White Purifying Facial Foam 15g
Skinz UV White Intensive Whitening Serum 5g
SKINZ UV White Whitening Day Moisturiser SPF 20PA++ 12g

To join this giveaway, you just need to fill up the google form below.

Giveaway will run for 10 days and officially ends on 29th July 2011, 12pm (Malaysian time) and 5 random qualified readers will be choose as winners!

Note: Giveaway available for Malaysian only as currently they are available for purchase in Malaysia only.

Good luck everyone!!!!

p/s: That Skinz might contact you to ask for feedback about how you feel about the products after you have tried them.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

MARK UP CC

nak join klik banner
nak komen apa ek? kalau bole follower nye kotak tu ke atas kan skit
pastu widget2 yang tak penting tu xyah la masukkan kot..
biar simple je..tak serabut sangat mata memandang

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

KSWSK Giveaway

Nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana

Nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3rd GA Mummy Danny!!!!!

nak join klik banner

kalau nak becerita pasal raya...hari raya aku ni tak sama macam orang lain....almaklum lah..encik suami askar..cuti dia mana sama mcm orang..orang raya dia keje...orang keje dia raya hehee....dah la masing2 jauh sorang kat kl sorang kt kluang..nasib baik la family aku seme kat kl..so xde la sedih sangat walaupun encik suami tak dapat balik beraya

raya pertama sejak jadi mak & ayah..
amrul keje, time ni damia umur 6 bulan..so raya berdua je...xde nak tema2 bagai
raya ke-2 setelah bergelar mak & ayah:
ni la lah satu2nya gambar raya yang lengkap 3 orang time ni umur damia setahun lebih turn raya kat penang kampung belah asben

raya ke-3 setelah bergelar mak & ayah
encik suami bertugas di hari raya..sekali lagi kami raya berdua..
nak sedondon juga tu walaupon berdua je hehe...
tahun ni?tahun ke-4 sebagai mak & ayah
blom sure lagi..kalau ikut kan...turn encik asben cuti hari raya..tapi tu seme bergantung kepada keadaan...


ok saya nak share resepi kuih sarang semut
untuk pengetahuan tahun ni dah masuk tahun ke-3 saya amik tempahan kuih sarang semut.
tahun lepas pun ada 10 orang blogger tempah kuih ni
resepi :



1 ketul butter
1/2 cawan gula halus
3 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung kastard
1 biji kuning telor
1 sudu esen vanilla
choc rice
cup

cara2:
pukul butter+gula sampai hancur pastu masukkan telor & esen vanilla
masukkan semua tepung yang dah diayak, uli sampai sebati
sagat adunan menggunakan penyagat
masukkan kuih yang dah disagat dalam cup & tabur choc rice
masak dalam 15-20 mnt

SESIAPA YANG BERMINAT NAK ODER JANGAN SEGAN2
UNTUK MAKLUMAT LANJUT
SILA TERJAH SINI

http://ibudamia.blogspot.com/2011/07/tempahan-kuih-sarang-semut-kini-dibuka.html

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

SECOND GIVEAWAY HAJAR AZMAN


nak join klik banner
nak tag
cutemum
alycia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GA:Anis..Nak Kupon Ayamas Boleh??


nak tag
alycia
cutemum

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GIVEAWAY : WIRDA WARDA

Nak join klik banner
cutemum
alycia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 26, 2011

GiveAway EdY : still beauty


nak join klik banner
dianjurkan bersama:
- http://danielzaidi.blogspot.com/
- http://edyzaiditravel.blogspot.com/

nak tag cutemum


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

~*Giveaway*~ 1043 Followers

Nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

nak join klik banner
saya suka entry

Resepi Agar-agar Manik Urai Terkejut!!!!


wah so sweet tengok ady masak agar2 hehe....kreatip plak tu bekas aiskem mcd dijadikan acuan hehehe...so cute


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

- Giveaway Zetty Selamat -


nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Qistina 1st GA


nak join klik banner
nak tag
alycia
cutemum
mj
miza
mz


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2nd Giveaway "Room Cash Voucher"

"


nak join klik banner
nak tag
cutemum
alycia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Ramadhan Giveaway !

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2nd GA Pearl bY mOoN



nak tag mereka yg sure tau
alycia
mj
eb
cutemum


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST



nak join klik banner

gambar masa kat broga hill


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway : Cahaya Creative

klik banner untuk join

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, July 22, 2011

giveaway di FB



nak join klik banner



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

:: LITTLE FINGERS AUGUST 2011 CONTEST ::


" eB, wa @ aku @ sayer @ i nk mintak HEADER satu sbb..................................... "
saya tak reti nak wat header...header yang ada pon menang GA heheh...
kalau boleh nak juga tukar2 header tp sebab xreti nak buat kan..mana yang ada je la saya pakai


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

DUET GA BY MOMMYYEN & IBU SHIELA LATIF



nak join klik banner
nak tag
cutemum
alycia
mj


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

SUJI SUJI GA CONTEST~AKU DAN BAJU KURUNG





ok nak cite sket pasal kesah baju kurung ni...
masa bulan 2 yang lepas..aku balik kampung mak mertua...dekat penang..
yelah biasa kita ni balik kampung mana lah nak bawa baju kurung kan...
sampai je kat kampung MIL cakap ari sabtu ada kenduri kawen..

alamak..dalam hati ni...eh aku mana bawa baju kurung...xkan la nak g kenduri pakai seluar jeans kot???kalau kat KL memang selamba je aku redah...memang banyak kali dah g kenduri kawen kt KL pakai suar jeans..tapi kang klw kat kampung pakai suar jeans kan...banyak plak mata yg memandang kan...

lepas bagi tau kt MIL yg aku xbawa baju kurung..dia cakap amek je la..mana2 baju kurung dia yang aku muat...selak2 baju dalam almari..sekali terjumpe baju kurung hijau songket..

FYI, baju kurung ni..aku yang hadiahkan kat MIL...hehheh so terjadi la satu peristiwa buruk siku kejap...hahaha dah bagi orang kita plak yang pakai...tapi pakai kejap je..
dah emegency kan..xde baju kurung...

nasib baik la MIL aku tu slim..saiz kitorg pon sama saiz M....hehehe...
selamat...so lepas ni klw balik kampung ada kenduri kawen...aku dah tak yah nak risau mana nak carik baju kurung..MIL kan ada..hehehe

ok nak tag mereka2 yang sure akan tau mereka di tag
cutemum
eb
mj
alycia
intan berlian
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Contest : "Makanan Kegemaranku" by Cik Kia

nak join klik banner
ni la makanan kegemaran aku
POPIA KEMBOJA
kenapa aku suke?sebab popia ni sedap lain dari yang lain, aku belajar dari maid orang sebelah dia orang KEMBOJA, tapi maid tu skang dah balik KEMBOJA dah..sempat la gak aku belajar mcm mana nak buat popia ni....sangat sedap.....tak caya try la..
**********************************

buat sape2 nak yang try resepi ni
aku kasi kat sini ek

ok la meh tgk bahan2

Bahan A
2 biji bawang besar
7bj bawang putih
1/2 sudu lada hitam
2 sudu sos sotong
1/2 peket ayam hancur
garam, gula, & perasa

Bahan B
2 bj kentang (potong halus2, lagi halus dari nak buat karipap tu)
1 biji carrot diparut (xyah dimasak sekali ngan inti2 lain, masukkan masa nk gulung inti tu nanti)
1 paket suhun (di rendam dalam air pastu nanti potong 3)

potong kentang & parut carrot
tumis bawang+lada hitamsuhun di rendam & potong 3
inti dh siap msk
cikgu tgh ajar..
hasil tangan saya....heee
ni la cikgu nye...maid jiran seblah dah balik kemboja dah pun dia
ok selamat mencuba..sedapp tau gerenti nih..dah tua2 bangka baru nk blaja wat popia..kekeke..

nak tag
cutemum
alycia
mj
eb

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!