NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Wednesday, August 31, 2011

korang vote saya, saya kasi hadiah

hee...dah terjebak lagi ngan contest2 kat FB...nak minta tlg korang vote..& kalau xmenang pon ada hadiah juga utk korang yg sudi vote...antara hadiah2 nye ada shawl & kain pasang 4 meter.kalau ramai yg join ada lagi hadiah tambahan insyallah...


caranya :
1. wat simple entry bertujuan untuk war2kan kepada kengkawan.pilih salah satu gambar di bawah utk dijadikan banner

2. like SINI then vote gambar INI
then g kat gallery carik gambar aku tu ek cari nama FAUZANA ISMAIL..nak senang sort by name tak pon pegi ke page 3,4

gambar ni bole vote setiap hari, kalau korang vote tiap2 hari maka komen la setiap hari yg korang vote tu yea aku nak kira nama kira bape kali vote lagi banyak vote lagi besar peluang nak menang
3. like SINI then like gambar INI
yang ni bole vote sekali sahaja
4. hantarkan link entry berserta id FB korang dalam entry ni tu saje..
tarikh tutup 30/8/2011


dan...kalau kata menang hadiah UTAMA kan?kalau la kata menang...hehehe..hadiah istimewa nye ialah sebijik kek coklat air tangan aku berharga RM55..dengan syarat korang kena datang amek sendiri kek ni kat aku hee.....kalau korang tak bole datang amek nanti kita diskass camane ek.ni kalau menang adiah UTAMA la..hehe...klw tak menang xde la..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

THIRD GIVEAWAY (GA)



DSCN4187 by umiyumi
nak join klik banner

wah beznye hadiah GA ni buku resepi macaroon & cupcakes
saya memang minat membaking ni tahun lepas saya ada pergi kelas buat cupcakes.kalau dapat buku ni bole asah bakat ni

ni la antara cupcakes yang saya belajar
bergambo kenangan bersama tok guru
selain dari tu saya juga ada berhasrat nak belajar buat macaroon tapi memandangkan ianya agak leceh sampai sekarang blom try buat lagi

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GA Raya Pulak...

nak join klik banner

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Blouse giveaway~3 days only!



nak join klik banner
nak tag
fadzila
cutemum


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

SLW 2nd Giveaway

! ! ABChill ! SALWAISMAIL

nak join klik banner
nk tag
cutemum
alycia
mj

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, August 25, 2011

CONTEST BESTNYE MELANCONG!!

nak join klik banner


dalam banyak2 tempat yang saya dah pegi holiday saya rasa KOTA KINABALU, SABAH is the best setakat ni.kenapa sabah??meh saya cite skit pengalaman masa g KK aritu

sepanjang di sabah ada beberapa tempat menarik yang saya pergi antara nya:

kundasang
perjalanan dari bandar KK mengambil masa 2 jam, kena melalui jalan yang berbengkang bengkok mcm jalan nak ke cameron.kat sini la kini boleh tengok gunung kinabalu & kat sini juga la ada satu tempat yang view dia ala2 new zealand...iaitu desa cattle, tempat penternakan lembu.bayaran masuk di desa cattle RM3 seorang.
entry pasal desa cattle
http://ibudamia.blogspot.com/2011/01/sabah-desa-cattle-aka-new-zealand-tipu2.html
gambar berlatar belakang gunung kinabalu dari desa cattle (waktu ni gunung dah kena tutup dengan kabus)pemandangan gunung kinabalu dari pekan kundasang (waktu pagi antara kul 7-9 pagi adalah waktu terbaik utk tgk gunung kinabalu) sebabnya gunung ni bukan senang nak nampak biasanya akan diselaputi kabus tebal..
entry pasal gunung kinabalu
http://ibudamia.blogspot.com/2011/01/sabah-gunung-kinabalu.html
kinabalu park bayaran masuk RM3/person kinabalu park ni lah tempat untuk orang2 kena register sebelum mereka mendaki gunung kinabalu..kat sini juga ada disediakan tempat khas utk kita amek gambar yang bole nampak pemandangan gunung kinabalu dengan jelas..(klw nk amek gmbr nk gunung kena makesure pegi awal2 pagi dalam kul 7-9 pg)
tempat kami menginap di kundasang ialah di chalet j.residence.rate utk weekday RM80/nite & weken RM200/nite, oleh sebab kami pergi hari isnin-rabu jadi kami dapatlah harga RM80/nite..banyak dah save kat situ
entry pasal chalet j. residence
http://ibudamia.blogspot.com/2011/01/sabah-chalet-jresidense.html
hari ke -3 plak destinasi kami ke pulau manukan, kami hanya amek pakej ke 1 pulau saje, korang boleh pilih nak pegi 1,2,3 or 4 pulau harga dia berlainan..untuk kos ke pulau manukan bagi 2 orang dewasa ialah RM69.40. untuk ke pulau2 yang sekitar KK, kena pergi kat jesselton point, iaitu jeti untuk ke pulau2 kat situ banyak travel agent yg ada..& terpulang pada korang nak amek pakej ke pulau yang mana

disebabkan makanan kat pulau ni agak mahal, jadi kami siap2 tapau makanan dari jeti utk dibawa bekal ke pulau...
entry pasal pulau manukan
http://ibudamia.blogspot.com/2011/02/sabah-manukan-island.html
pulau manukan yang sangat cantik
untuk tau harga ke pulau manukan & pulau2 yang lain bole refer kat
entry jesselton point
http://ibudamia.blogspot.com/2011/02/sabah-jesselton-point.html
bercakap pasal makan kat sabah ni tak susah pun nak cari makanan halal..macam2 makanan ada...janji sediakan ongkosnya saje..tapi di suggestkan lah klw dah datang sabah kena la try seafood dia yang fresh tu..port untuk makan seafood ialah kat belakang pasar filipin. mcm2 ada...rambang mata dibuatnya..dinner kami malam tu sekor ikan jenahak, 5 ekor sotong & 5 ekor udang termasuk nasi & air RM35

sedikit info: kat KK harga kerang memang mahal ye sebabnye susah nak dapat..so jangan terkejut kalau korang oder kerang harga dia berganda2 dari KL...
entry pasal seafood
http://ibudamia.blogspot.com/2011/02/sabah-seafood-yang-fresh.html
tempat untuk shopping souvenir plak letaknye di pasar kraftangan atau lebih dikenali sebagai pasar filipin, kat sini mmg berlambak2 la mutiara sabah..mcm2 design ada..fridge magnet, keychain, tshirt & kerepek2 semenya ada di sini
entry pasal pasar kraftangan
http://ibudamia.blogspot.com/2011/01/sabah-pasar-kraftangan-pasar-filipin.html
untuk bajet keseluruhan percutian 3 hari 3 malam ni KK, ni perbelanjaan yang saya kira setiap sen yang di belanjakan dari A-Z termasuk flight ticket, makan,duit minyak kereta, hotel & souvenir semuanya berjumlah RM721.20 untuk 2 orang dewasa & 1 orang kanak2 (umur 3 tahun)

ok lah..untuk info yang lebih details sila klik dekat link sabah tu..semuanya saya ada ceritakan...kat situ...harap2 dapat membantu sedikit sebanyak...

nak tag
alycia
cutemum


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Contest Muka Ayu Tanpa Bermekap


nak join klik banner

ni gambo masa mendaki bukit broga..memang tak lah nak makeup2 kan..kang cair plak klw makeup..nak mendaki pon dekat 2 jam..ekceli aku mmg xgemar makeup pon g keje pkai bedak & lisptick je..klw makeup time g kenduri kawen or dinner jek


nak tag
cutemum
alycia
eb
has

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kontest Menang Duit Raya




Apa Itu VCO – ”Virgin Coconut Oil”


VCO adalah ”Virgin Coconut Oil” atau minyak kelapa dara. Sebenarnya, minyak kelapa dara yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum.

Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian.

Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia.

Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.

”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”
Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation

vco capsules Apa Itu VCO   Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules

Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst :

ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata dan strechmark bagi wanita hamil.

NFO VCO : AMAT SESUAI UTK IBU MANGANDUNG , ORANG YANG BERDENGKUR DAN JUGA YANG SEDANG DIET SEPERTI PB

Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh Myglobalnetwork, UpProfits , Agent Top up , Adamhaiqal , Oraitlah.com , Lela Lelord , kakpah , Chipscokelat , Esempoi , juenita mary kay , mindasasterabahasa , Kakpah k-POH

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!




nak join klik banner


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, August 24, 2011

GA keychain langkawi - DITUTUP

jom nak cari 5 orang pemenang keychain langkawi

caranya
buat satu simple entry pasal GA ni
like SINI pastu like komen aku kat SINI cari nama FAUZANA ISMAIL & DIAH OSHIN
tinggalkan id fb & link entry korang dalam entry ni
bole gunakan acc kawan2 juga...lagi besar peluang nak menang
tarikh tutup 26 ogos 2011 pkul 12 tengahari tak lama 2 ari je

ada extra hadiah sape vote paling banyak (xkisah guna acc sape2 pon)
otomatik tros akan dapat fm ni tp korang kena bgtau id yg korang gunakan utk vote tu tau




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, August 19, 2011

Nostalgia lagu raya dan ANDA

nak join klik banner
1. Lagu raya mana yang begitu memberi nostalgia yang cukup bermakna kepada anda? Jangan lupa nama penyanyi sekali.

lagu pulanglah penyanyi aishah


2. Apakah nostalgia tersebut?Ceritakan dan terpulang kepada anda untuk tulis berapa panjang pun. Kalau sedih nostalgia tersebut pastikan ayat anda juga sedih sehingga menyentuh hati abah dan pembaca lain dan sebaliknya.

saya & suami kami duduk berjauhan...sorang di kl & sorang di kluang kami hanya berjumpa 2minggu sekali saje...sepanjang 5 tahun lebih dah 5 kali raya kami sambut sebagai suami isteri , hanya 3 x raya je kami dapat sambut sama2 manakala lag2 x raya tu kami xdapat sambut sama..dan nampaknya tahun ni sekali lagi kami xdapat sambut raya sama sebab suami terpaksa bertugas di pagi raya...

tatkala pagi2 orang lain semua salam tangan suami memohon ampun saya hanya mampu menelefon & meminta maaf dari telefon saja..pertama kali beraya tanpa suami memang tak dapat dinafikan sangat sedih...rasa macam tak de makna je raya tu..

tapi bila dah ada anak..saya terpaksa melupakan segala kesedihan untuk mengembirakan si kecil yang teruja menyambut hari raya.walaupun sedih tapi saya terpaksa redho & terpaksa memahami tugas dia sebagai salah seorang anggota tentera yang menjaga keamanan negara

selalunya apa yang kami sering lakukan, sekiranya tahun itu suami tak dapat pulang berhari raya, selepas dia balik cuti raya pada raya ke-3 kami sekeluarga akan pergi bercuti, tu saje lah yang dapat mengubat kesedihan selain mencuri masa untuk bersama keluarga tercinta.

kepada anda yang bernasib baik dapat berhari raya bersama suami tercinta jangan di siakan2 peluang yang ada...

satu2nya gambar raya yg lengkap 3 beranak tahun 2010
gambar raya tahun lepas beraya berdua je




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

NEW - 1st Giveaway By Sjb.

Photobucket
nak join klik banner
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

JOM PHOTOBOOK Giveaway by KedaiGambarKami!17 Aug - 25 Aug 2011




nak join klik banner
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

" Syieda_Joy 1st GA "



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

MAHU DUDEL FREE?



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

FIRST GA KAD RAYA by SYEEDA



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

:: Kecik Nak Bagi Kad Raya Laa::



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway Ramadan | Duit Raya RM10 x 5 pemenang!

NAK JOIN KLIK BANNER

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Giveaway Raya Pelangi

NAK JOIN KLIK BANNER

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

"GIVEAWAY NOSTALGIA RAYA BY CIK EMMA"

NAK JOIN KLIK BANNER

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, August 18, 2011

SORRY

SORRY KEPADA 2 PSERTA TERAWAL JOIN GA FM LANGKAWI TADI
AKU TAK TAU LA PASAL APA KOMEN AKU DAH KENA DELETE..ADA ORANG DENGKI DELETE KOMEN2 PESERTA DEKAT PAGE YG AKU BG LINK TADI..

KALAU HAL NI DAPAT DI SETTLEKAN AKU AKAN BUAT ENTRY BARU YE SORRY!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2nd Giveaway by Misz Wanny



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Contest: Saya Segak Berbaju Melayu




nak join klik banner
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Siapa Nak Kad Raya Handmade Dari ZUNETA??





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Izzaty Hedry Nak Bagi Kad Raya ! Sapa Cepat Dia Dapat



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!