NANTI TOLONG LA KLIK2 YEA HEARTBEAT NI...TQ..

Followers

Wednesday, August 8, 2012

Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com

 Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com

fuh............ni la pengalaman berbuka kena ketuk berganda2,

kisah kami kena KETUK masa g makan dekat L***K***** dekat taman melawati aku xmo terang2 kasi nama aku rasa aku kasi clue pon sure korang tau apa nama kedai dia (bagi sape yang orang KL la..) nak2 sape yg bese lalu taman melati tu, kedai tu jual nasi lauk campor ada juga bfast

yea..mmg salah aku la sendiri cari pasal makan kat kedai tu padahal aku pernah terkena & padahal aku tau kedai ni cekik darah..dulu aku pernah g bfast kat situ ko bayangkan bfast 3 orang masuk mia makan nye roti kosong dua, amrul nasi lemak air milo ais 3 total RM25 untuk bfast sahaja!

ari sabtu lepas abes je tgk batman amrul ajak buke area taman melati sebab nye pas buke dia nak g umah kawan dia kat batu caves nak bli daging rusa, konon nye nak g makan la kat area sederet kedai LK tu, sekali seme udah full..de templer full, rumah thai full, seme2 la full tinggal la LK tu ada kosong lagi memandangkan masa tu dah kul 7 lebih nak tak nak kami terpaksa la makan juga kat situ..

masa mula2 cari kedai amrul tanya kedai ni ok x?aku cakap xnak la kedai ni mahai kita cari kedai lain dulu tu la dah cari dari bawah ke atas seme full terpaksa ok TERPAKSA masuk juga makan kedai LK ni..

aku amek lauk : nasi putih, ayam percik peha, ikan pekasam, air fresh orang
amrul : nasi lauk ayam sambal, telo itik msk lemak & hati lembu air tembikai
mia : nasi suku, lauk sup tulang air milo

masa dia kira dia tak de totalkan harga makanan korang kat kertas tu, tapi dia just kasi kertas yang tertera no table je..masa nak bayar amrul yang g bayar aku tungug dalam kete..bile dah gerak baru amrul bsuara..RM88 bil makan tadi aku dengar terkejut gile HAH?????RM88???gile apa???kita makan nasi campor je kot..apa hal mahal sama mcm makan seafood mcm kat PD?aritu aku makan seafood kat pd ngan ikan bawal bakar, sotong bakar, pepahat sambal seme jenis timbang2 & fresh tu masuk akal la kalau kena cas RM88 kan???ini lauk sama mcm korang makan time lunch je tak ke masuk akal dia bole KETUK sampai RM88??

haih...nasib baiiikkk aku tak de masa amrul bayar tu klw tak mau mengamuk aku kat kaunter tu..pas amrul dengar harga yang gile tu amrul cakap la hah??88??kenapa mahal sangat pekerja dia buat la kira2 sekali dia kira kali ke-2 bole plak dia kata RM49! korang nampak tak camane dia kira memula??dia main taruk je kot ingat orang bodoh mcm tak de otak nak fikir makan makanan biasa2 tu je kena sampai RM88???

amrul pon bayar la rege RM49 yang pada aku sangat tak masuk akal lagi! aku bajet makanan tu paling mahal dalam RM30 je.masyallah..tuhan je yang tau kan betapa sakittt nye hati aku ni..agak2 la kalau nak cepat kaya pon...bukan mcm ni caranya.memang dah banyak orang komplen pasai kedai ni cekik darah, dia kira bukan matawang RM supe dia kira ni matawang USD!

aku xkira memang aku nak buat report nanti sebab aku rasa kali ni sangat melampau! tapi masalahnye amrul tak tau letak mana resit dia bole ke ek nak report tanpa resit tu sebagai bukti???yallah...membara2 dalam hati ni tuhan je yang tau..seb baik xleh puasa kalau tak sia2 je puasa aku hahaha...

jadi nye pesanan aku kalau korang ke arah taman melati tu sila elakkan dari makan kedai ni, tak susah clue dia kedai ni jual nasi campo mcm2 jenis lauk xde kedai lain dia sorang je kedia mcm2 lauk (teringat masa zaman2 kdai ni meniaga kat tepi longkang besar port ktorg makan masa keje finas dulu tak sangka skang kedai ni dah jadi kedai yg super mahal)


 sponsor hadiah :  shakiddo.com dan hazmanfadzil.com .

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

nenot said...

mmg mahal....patot kedai die je yg kosong :(

nenot said...

salam..jom try ga nie http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/07/giveaway-ramadhan-1433h-by-jaja-sutera.html

KiD said...

gud luck yea...
gambar anda di FB shakiddo
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=446756898680205&set=a.442040599151835.97493.440698039286091&type=3&theater

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.